Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Konya'nın Türkiye'nin metale dayalı pek çok sektörde öncü şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Büyükeğen, Konya'nın makine, otomotiv, döküm ve araç üstü ekipman gibi alanlarda önemli başarılara imza attığını vurguladı. Ayrıca, Konya'nın savunma ve havacılık sanayinde İstanbul, Ankara ve Eskişehir'in ardından Türkiye'nin 4. büyük ihracatçısı olduğuna dikkat çekti.
"TUSAŞ'ın projelerine her türlü desteği vermeye hazırız. Konyalı sanayiciler olarak TUSAŞ ile yeni iş birlikleri geliştirmeye hazırız" diyen Büyükeğen, sektöre yönelik iş gezileri, ikili iş görüşmeleri ve tedarikçi geliştirme programları düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
TUSAŞ, Konya ile Kümelenme Oluşturmak İstiyor
TUSAŞ Sanayileşme Direktörü Mehmet Şahan, çalıştayda yaptığı konuşmada, TUSAŞ'ın savunma ve havacılık sanayisindeki çalışma alanları hakkında bilgi verdi. Şahan, bu sektörün ileri teknoloji üretim gerektiren stratejik bir alan olduğunu ve Konya ile iş birliği yaparak burada bir kümelenme oluşturmak istediklerini ifade etti. "TUSAŞ olarak büyümeyi özgün ürünlerimiz ve tedarikçilerimiz ile perçinlemek istiyoruz" diyen Şahan, bu iş birliğinin sürdürülebilir olması gerektiğine vurgu yaptı.
Şahan, "Havacılık ve savunma ileri teknoloji üretim isteyen bir alan. Yüksek kalite isteyen işler ve sertifikasyon zorunluluğu var. Konya'da da bir kümelenme meydana getirip, çalışmak istiyoruz. Sanayicilerimiz ne kadar arzulu olursa, burada ciddi bir kümelenme meydana getiririz" şeklinde konuştu.
Tedarik Süreçlerine Yönelik Bilgilendirmeler Yapıldı
Konuşmaların ardından, TUSAŞ uzmanları tarafından tedarik süreçlerine yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Çalıştayda ayrıca, Konyalı sanayiciler ile TUSAŞ yetkilileri arasında ikili görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler, Konya sanayisinin TUSAŞ projelerine nasıl katkı sağlayabileceği konusundaki detayları içeriyordu.