Sebze ve meyveden mor bazlama üretildi

ANKARA (AA) - Özbal Bazlama İşletmecisi Necla Özgen sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenlerden mor bazlama üretti.Kızılcahamam İlçe Tarım Müdürü...

ANKARA (AA) - Özbal Bazlama İşletmecisi Necla Özgen sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenlerden mor bazlama üretti.

Kızılcahamam İlçe Tarım Müdürü Ümit Alkoç, beraberinde işletmeci Özgen ile Belediye Başkanı Süleyman Acar’ı makamında ziyaret ederek üretilen mor bazlama hakkında bilgi verdiler

Özgen, Türkiye’de ilk defa Kızılcahamam’da üretilen mor bazlamanın içeriği sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenlerden oluştuğunu belirterek, "Antosiyaninler güçlü bir antioksidan kaynağı. Mor bazlama düşük glisemik indekse sahiptir. Kan şekerini ani yükseltmemesi ve hipoglisemi ataklarına engel olması nedeniyle de şeker hastaları için de tavsiye ediliyor." dedi.

Acar, belediye olarak her zaman yeniliklere açık olduklarını belirterek, mor bazlamanın sektörü katkı sunacağını söyledi.

Gündem Haberleri

Boğaz'da balığa çıktılar, tilki yakaladılar
Yapı Müteahhitliğinde Mali Yeterlilik Kriterleri Yüzde 50 Artırıldı
Sağanak yağış Alanya'yı yıktı geçti
Tapu müdüründen açıklama: Eski tip kimlikle gelmeyin
İzmir'de Sağlık Skandalı! Yumurtalıklarını Aldılar Anne Olamayacak