'Şehit Kokusu'na Ceza Geldi

Sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken "Şehit kokusu" temalı parfüm reklamına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, işletmeye 52 bin 800 TL idari para cezası keserek reklamların durdurulmasına karar verdi.

"Şehit Kokusu" Reklamı Tepki Çekti

Sosyal medyada dolaşıma giren bir video, parfüm ürünlerinin "Şehit kokusu", "Bedir kokusu" ve "Payitaht kokusu" gibi isimlerle pazarlanmasına yönelik büyük bir tartışmayı başlattı. Bu tanıtımlar, toplumun milli ve manevi değerlerine yapılan bir istismar olarak algılandı ve geniş kesimlerden tepki topladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan Hızlı Müdahale

Ticaret Bakanlığı, yoğun tepkiler üzerine hemen harekete geçerek söz konusu işletme hakkında inceleme başlattı. Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, reklamlara üç ay süreyle tedbiren durdurma kararı verildiğini duyurdu. Ayrıca, işletmeye 52 bin 800 TL idari para cezası kesildiği belirtildi.

Daha Yüksek Cezalar Gündemde

Reklam Kurulu’nun yapacağı ilk toplantıda, bu tür reklamları yayına alan işletmeye daha ağır yaptırımların uygulanabileceği sinyali verildi. Bakan Yardımcısı Gürcan, milli ve manevi hassasiyetleri istismar eden bu tür ticari faaliyetlerin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.


Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu karar, sosyal medyada geniş bir kitle tarafından memnuniyetle karşılanırken, toplumun değerlerini ticari kazanç için kullanan girişimlere karşı yapılan denetimlerin arttırılması talebi de yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konya'ya kurduğu istasyonla kullanıcının imdadına yetişen EN YAKIT yine ilki yaptı
Mazda, Mercedes ve Toyota ABD'de 150 Bin Aracı Geri Çağırdı
Elektrik ve Doğalgaza Kış Öncesi Zam Beklenmiyor: Ekim Tarifeleri Sabit Kaldı
Volkswagen ID. Buzz Türkiye Fiyatı Belli Oldu
Eylem Büyüyor: Ritim Tekstil Kapandı 250 İşsiz Daha