Selçuk Üniversitesi, 2024 YKS Sonuçlarına Göre Yüzde 99 doluluk oranına ulaştı

Türkiye'nin köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Selçuk Üniversitesi, 2024 YKS sonuçlarına göre 12 bin 364 öğrenci ile %99,27 doluluk oranına ulaştı.

Selçuk Üniversitesi, 2024 YKS Sonuçlarına Göre Yüzde 99 doluluk oranına ulaştı

Selçuk Üniversitesi, Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olarak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmayı başardı. Üniversiteyi kazanan öğrenci sayısı bu yıl 12 bin 364 olarak açıklanırken, genel doluluk oranı %99,27’ye ulaştı. Ön lisans programlarında %99,59, lisans programlarında ise %98,93 doluluk oranına sahip olan Selçuk Üniversitesi, eğitimdeki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Selçuk Üniversitesi, 2024 YKS Sonuçlarına Göre Yüzde 99 doluluk oranına ulaştı

Modern Eğitim ve Donanımlı Akademik Kadro

Selçuk Üniversitesi, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda adından söz ettirmeyi başarmış bir yükseköğretim kurumu olarak öğrencilerine huzurlu ve modern bir eğitim ortamı sunuyor. 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu ve 53 araştırma merkezi ile Türkiye’nin en büyük öğretim kurumları arasında yer alıyor. Üniversitenin güçlü teknolojik ve fiziki altyapısı, sosyal donatıları, kültürel ve sportif etkinlikleri, öğrencilere hem akademik hem de sosyal açıdan zengin bir üniversite deneyimi sağlıyor.

Selçuk Üniversitesi, 2024 YKS Sonuçlarına Göre Yüzde 99 doluluk oranına ulaştı

Rektör Yılmaz’dan Öğrencilere Tebrik

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, YKS sonuçlarına göre Selçuk Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan öğrencileri tebrik etti. Rektör Yılmaz, üniversitenin donanımlı, alanında uzman ve sektörel birikime sahip profesyonel akademik kadrosuyla öğrencilere kapsamlı bir eğitim-öğretim fırsatı sunduğunu ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin teorik bilgilerini modern laboratuvarlar, atölyeler ve üniversite-sanayi iş birliği kapsamında protokol imzalanan kurumlarda uygulamaya dönüştürebilecekleri geniş imkanlara sahip olduğunu belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri