Moderatörlüğünü S.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Musa Özata’nın yaptığı sempozyumda Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci “Türkiye’de Organ Nakli ve Organ Naklinin Psikososyal Yönü”, NEÜ Meram Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu “Organ Nakli Nedir – Konya’da Organ Nakli”, Uzm.Dr. Ayhan Onur “Organ Naklinde Beyin Ölümü Kavramı” ve Konya İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap ise “Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi” konularında katılımcılara bilgi verdi.
2014 yılında ülkemizde yapılan 5610 organ naklinin sadece 2035’ inin kadavradan yapıldığını belirten Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci, “Ülkemizde kadavradan yapılan organ bağışı sayısının artması gerekiyor. Beyin ölümü gerçekleşen insanlarımızın organları bağışlanmadığı için, sağlıklı insanlarımız böbreğini veya karaciğerini yakınlarına bağışlamak zorunda kalıyor. Bağışçı bulamayan insanlarımız ise ya hayatlarını kaybediyor ya da makinelere bağlı bir şekilde yaşamak zorunda kalıyor” dedi.
Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin yakınlarının organ bağış taleplerine kulak vermesi gerektiğini ifade eden Küçükkendirci, “Her yıl organ beklerken yaklaşık 6000-7000 arası vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, Ülkemizde organ nakli için bekleyen yaklaşık 28000 vatandaşımızın olduğunu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Unutmamalıdır ki yakınlarımızın bağışladığımız organları bir başkasının yakınlarını bir evladı ya da ana babayı kurtarıp onları hayata bağlayacaktır” şeklinde konuştu.