Selçuklu Belediyesi Sille'de kolları sıvadı

Selçuklu Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Sille'de düzenlediği "Doğa İçin Adım Atıyoruz" etkinliği ile çevre duyarlılığına dikkat çekti. Etkinlikte, 150 gönüllü çevre temizliği yaparak doğaya katkı sağladı.

Selçuklu Belediyesi, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Temizlik Günü'nde Sille Mahallesi'nde önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Çevre ve Sıfır Atık Platformu ve Let's Do İt Türkiye ile iş birliği içinde "Doğa İçin Adım Atıyoruz" sloganı ve "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu" konseptiyle düzenlendi.

Her yaştan çevre gönüllüsünün katıldığı etkinlikte, Sille'de doğa yürüyüşü yapıldı ve çevrede bulunan atıklar toplanarak geri dönüşüm için ayrıştırıldı. Etkinlik sonunda, toplanan atıklar geri dönüşüm merkezine gönderildi. Toplamda 150 gönüllünün katılımıyla gerçekleşen etkinlik, büyük ilgi gördü.

"Selçuklu’da Çevre Bilinci Üst Seviyede"

Etkinliğe katılan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu’da çevre duyarlılığına verilen önemi vurgulayarak şunları söyledi: "Selçuklu Belediyesi olarak çevre ve çevre duyarlılığı konusuna büyük önem veriyoruz. Amacımız, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak. Bu doğrultuda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz örnek çalışmalar yürütüyor. Dünya Temizlik Günü kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, çevre gönüllülerimizle birlikte Sille Mahallesi’nde temizlik yaptık. Selçuklu, çevre duyarlılığı konusunda bilinç düzeyi yüksek bir ilçe ve bu hassasiyetin toplumumuzda daha da artmasını hedefliyoruz. Hemşehrilerimizin bu konuda sorumluluk alarak bizlere destek olması bizleri mutlu ediyor. Etkinliğe katılan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Beyşehirli çiftçiler yeni sezona hazırlanıyor
Konya'nın ilçelerinde mısır hasadı başladı
Karapınar’da Gaziler Günü kutlandı
Devrilen üç tekerli motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Bisiklet yoluna park eden araçları brandayla kapladılar