Konya'nın merkez Selçuklu Belediyesi 'Eğitim ve Kültür Faaliyetleri' lansman programı Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 'Eğitim ve Kültür Faaliyetleri' lansmanında yeni markaları ve bugünde kadar yapılan faaliyetleri anlattı. Pekyatırmacı, Okul müfredatlarımız akademik başarıya yoğunlaşmakta hal böyle olunca öğretim eğitimin önüne geçmektedir. Aslında eğitim öğretimin özü beyinlere bilgi yığmak miktarını artırmak depolamak, beyinleri nefessiz bırakmak değil, kendimizi anlamak geliştirmek, tefekkür edebilmek, bilgimizi paylaşmayı öğrenmek, koşulsuz hakiki sevgiyi, evrensel hoşgörüyü ve toplumsal mutabakatı kazandırarak güçlü bir şahsiyet inşa edebilmektir. Bu eğitim anlayışı ile eğip bükmek yönlendirmek ve kalıba sokmak şeklinde değil, insanın özünde tabiatında var olan bilginin, yeteneğin pratiğin ve nihayetinde iyiliğin dışa çıkarılması biçiminde olmalıdır. Eğitimin sadece 4 duvar arasında bilgi akışından ziyade doğayla iç içe özgürce ve keyifle yapılması gerekliliği karşımıza çıkmaktadır. Bu anlayışla ortaya koyduğumuz ilk projemiz Sille Tabiat Okuludur" ifadelerini kullandı.
Ahmet Pekyatırmacı, "Çocuklarımıza tabiatı keşfedin diyoruz, çatısız ve duvarsız okul ve öğrenme ortamı şeklinde 2018-2019 eğitim yılında Sille Tabiat Okulu Türkiye'ye örnek teşkil edecek şekilde tasarlanıp tarihi geçmişe sahip Sille Mahallemizde, öğren, yap, ol felsefesi ve 3 parçalı bir yapı ile çalışmalarına başlamıştır" dedi.
Sille Tabiat Okulu'ndan ne var?
Pekyatırmacı, "Sille Tabiat Okulunda, temiz hava, su, toprak, ağaçlar, yapraklar ve hayal gücü var. Çocukların doğasına uygun bir öğretim modeli var. Çocuk pasif bir öğrenci konumunda değil, bir kaşif olarak karşımıza çıkmakta. Çünkü çocuğun tabiatında keşfetmek var. Çocuklar tabiatla iç içe olmalı. Birçok bilimsel araştırma tabiat ile hafızanın, sağlığın ve öğrenmenin olumlu bir etkileşimi olduğunu göstermektedir. Yapılan gözlem ve deneyimler sonucunda tabiattaki eğitim ve etkinliklerde öğrencinin daha rahat odaklandığı, öğretmenin çocukları daha az uyardığı bunun da öğrenme ve hafıza üzerine olumlu katkısı olduğu görülmektedir" diye konuştu.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yeni proje müjdeleri de verdi:
"Bir de müjdemiz var. Uzaktan Eğitim Destek Merkezleri. Hedefimiz her türlü imkansızlığa rağmen hayalleri için mücadele eden gençlerimizin mutluluğuna ortak olmaktır.
İkinci müjdemiz ise Hatice Hatun Külliyesi Ve Çocuk Mektebinde Planlanan Atölyeler:
'Elif' atölyesi, 'Ba' atölyesi, el becerileri atölyesi (ahşap), Kıssahan Atölyesi (kütüphane, drama), Oyun ve Rekreasyon atölyesi (zeka oyunları)
Başkan Pekyatırmacı üçüncü müjdenin ise Selçuklu sosyal gelişim ve Sanat Merkezi Atölyeleri olduğunu belirtti. Bunlar ise, Sibel Güvenlik Atölyesi, Girişimcilik Atölyesi, CBS Harita Okur-yazarlığı Atölyesi, Organik oyuncak tasarım atölyesi, Vefa Gençlik atölyesi, Çocuk düşünce (felsefe) atölyesi, Müzik atölyesi.
Dördüncü müjde ise, Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi.
“Bilim ve sanat itibar görmediği toplumları ter keder ” (İbni Sina)
Yaşantımızın vazgeçilmez üçlüsü haline gelen eğitim, kültür ve sanat, hayatımızın içinde varlığını sürdürmekte ve bizleri derinden etkilemektedir. Ancak günümüzde “insanın insandan kaçtığı” bir süreci yaşamaktayız. Bu kaçışa dur demeli ve insanca yaşam çıtasını yükseltmeliyiz.
Bu bilinçle “Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi” girişimi, toplumsal huzura katkı sağlayacaktır. Bu alandaki ihtiyacı karşılayacak potansiyele sahip akademi; okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullar ile üniversite öğrencilerine ve vatandaşlarımıza yönelik planlanan kişisel gelişim, sahne sanatları, müzik eğitimi alanlarında açılacak kurslarla hizmet verecektir.
Selçuklu Kongre Merkezinde hizmet verecek olan akademide aynı zamanda; insanlığın ortak dili ve evrensel kültürün ortak paydası olan sanat ve sanat dalları; toplumsal değerlerimize uygun olarak icra edilecek, geliştirilecek, toplumumuza sevdirecek, yetenekli kişilerin keşfedilerek yetiştirilmesi sağlanacaktır.
Kişisel gelişim eğitimleriyle, bireylerin kendini keşfetme, merak uyandırma, planlama, araştırma, çözümeleme, paylaşma ve yaşantıya uygulama etkinliklerini gerçekleştirmeleri sağlanarak bireyin öğrenmeye etkin katılımı desteklenecektir. Bu eğitimler, akademisyenler ve alanında uzman öğreticilerden oluşan eğitim kadrosu tarafından verilecektir. Tiyatro toplulukları ve müzik koroları, şehrimizin sanat hayatına yeni sanatçıların kazandırılması ve sanatsal etkinliklerin artmasına katkı sağlayacaktır. Bu çabayla sanat ve estetikten hiçbir zaman kendimizi soyutlamadan “Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi” ile geleceğe katkı sunulacak ve tarihe not düşülecektir.
Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi ile birlikte önemli bir sanatsal faaliyetin adımlarını atıyoruz.
Selçuklu Belediyesi,
Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,
Necmettin Erbakan Üniversitesi,
Selçuk Üniversitesi,
Selçuklu Müftülüğü
Selçuklu Kent Konseyi işbirliği ile önemli faaliyetlerin gerçekleştirileceği Sanat Akademisini şehrimize kazandırıyoruz.
Yapılan işbirliği ile Selçuklu Kongre Merkezi’nde hizmet verecek olan Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi, insanlığın ortak dili ve evrensel kültürün ortak paydası olan sanat ve sanat dallarını, toplumsal değerlerimize uygun olarak icra etmek, geliştirmek, toplumumuza sevdirmek, yetenekli kişileri keşfederek onları eğitmek ve yetiştirmek gibi bölge halkının sahne ve gösteri sanatları, müzik ve kişisel gelişim eğitimi gereksinimlerini karşılayıp, toplumu millet yapan unsurların önemini ortaya koyan temsiller ve gösteriler düzenleyecektir. Kişisel gelişim eğitimleriyle, bireylerin kendini keşfetme, merak uyandırma, planlama, araştırma, çözümleme, paylaşma ve yaşantıya uygulama etkinliklerini gerçekleştirmelerisağlanıp bireyin öğrenmeye etkin katılımı desteklenmiş olacaktır. Bu eğitimler, akademisyenler ve alanında uzman öğreticilerden oluşan eğitim kadrosu tarafından, tamamen ücretsiz olarak verilecektir. Selçuklu Kongre Merkezi’nde faaliyet gösterecek akademi aynı zamanda eğitim alan kişilerin alanlarıyla ilgili uygulama yapabilmelerine imkan tanıyıp aldığı eğitimin sonuçlarını görme fırsatı verecektir. Zaman içinde kursiyerlerden tiyatro topluluğu, müzik korosu oluşturulup şehrimizin sanat hayatına yeni sanatçıların kazandırılmasına ve sanatsal etkinliklerin artmasına katkı sağlanacaktır.
Belli periyotlarla alanında uzman, ulusal ve uluslararası alanda kendini ispat etmiş sanatçı, akademisyen ve kişisel gelişim uzmanları misafir öğretim üyesi olarak eğitimlere katkı sağlayacaktır. Sanat Akademisi, şehrin sosyal sorunlarıyla ilgili konferans vb. etkinlikler planlayıp toplumsal farkındalık oluşturma misyonunu da üstlenecektir. Selçuklu Sanat Akademisi, 2021 yılı çalışmaları ile 3000 okul öncesi, ilk ve orta dereceli okul öğrencisi ile 1000 üniversite öğrencisine ulaşmayı planlamaktadır. Yapılacak etkinliklere gelen vatandaşlarımızla beraber binlerce Konyalıya hizmet etmenin haklı gururunu yaşamış olacağız.
Selçuklu Sanat Akademisi’nde;Müzik Enstrümanları ve Sanatları, Sahne ve Gösteri Sanatlarıve Kişisel Gelişim Alanlarında eğitimler verilecek.
Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda farklı alanlarda da kurslarımız açılacaktır.
Hedefimiz; ülkemize, geleceğe umutla bakan ve sanatsal potansiyellerini performansa çevirme gayretini taşıyan sanatseverler kazandırmaktır.
Program sonunda Konya'nın çorbacı dayısı Lokman Yıldız'a ödül veren Pekyatırmacı, "Çalışmalarınızda birçok bireye ilham olup toplumumuzu Işık saçtığını şehrin ve ülkem adına size gönülden tebrik ediyorum" dedi.