Selçuklu'dan okullara geri dönüşüm eğitimi

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu Kaynağında Ayırma Projesi (SELKAP) kapsamında Şükriye Onsun İlkokulunda ambalaj atıklarının toplanması ve cam kumbarası hakkında eğitim verildi.

“Çevre Beratı”na sahip Selçuklu Belediyesi yürütülen geri dönüşüm projeleri ile hem doğayı koruyor hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Selçuklu Belediyesi geri dönüşüm ve ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanması konusunda Selçuklu halkını bilinçlendirmek için birçok proje hayata geçirdi. Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Selçuklu Kaynağında Ayırma Projesi (SELKAP) sayesinde şimdiye kapar toplam 67 bin 12 ton karışık ambalaj atığı toplandı. Toplanan atıklardan 36 bin 186 tonu kağıt olup bu sayede 615 bin 162 adet ağacın kesilmesi engellendi. Ayrıca toplanan 20 bin 104 ton plastikten 281.456.000 kwh enerji tasarrufu, 6 bin 701 ton camdan 670 bin 100 lt benzin tasarrufu ve 3 bin 350 ton metalden 4.355.000 kg hammadde tasarrufu sağlanmıştır. Bu rakamları yukarı taşımak ve daha temiz bir Selçuklu için çalışmalarına aralıksız devam eden Selçuklu Belediyesi tarafından Şükriye Onsun İlkokulu’nda ki öğrencilere, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, sürdürülebilirliğini ve farkındalığını artırmak amacıyla eğitimler veriliyor.

Eğitimler, Hakim Ömer Onsun İlkokulu, İbrahim Yapıcı İlkokulu, Mustafa Necati İlkokulu, Öğretmen Fethiye Onsun İlkokulu, Selçuklu Zeki Altındağ İlkokulu ve Selçuklu Belediyesi İlkokulları’nda da gerçekleşecek.

Yapılan sunumların ardından Selçuklu Belediyesi tarafından öğrencilere bez torba, yer altı çöp konteynırı şeklinde kumbara ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından okul bahçelerine cam kumbara ve geri dönüşüm konteynırı bırakılıyor.