Selin vurduğu Karadeniz'e yine yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji uyardı: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yağış, Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Yerel Kuvvetli Yağış

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yağışların Doğu Karadeniz, Samsun'un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuvvetli Rüzgar Marmara ve Ege'yi Etkileyecek

Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ve Orta Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları önemle tavsiye ediliyor.

Hava Sıcaklıkları Artıyor

Hava sıcaklıklarının batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenirken, Doğu Anadolu'nun doğusunda ise 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İllere Göre Hava Durumu ve Sıcaklıklar

Konya: Parçalı bulutlu, en yüksek 33 derece.

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 35 derece.

İstanbul: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 32 derece.

İzmir: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 36 derece.

Adana: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 38 derece.

Antalya: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 43 derece.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 31 derece.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27 derece.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 26 derece.

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 40 derece.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bebeğiniz İçin Hangi Oyunlar Uygundur?
Marmara Depremi Uyarısı: 250 Yıllık Fay 7.8 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir
ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor
Çöpü Yere Atmayarak Cebine Koyan Genç Ödüllendirildi
Bakanlıktan Eğirdir Gölü İçin Acil Eylem Planı