Tarihten Bir Yaprak-Türkiye’nin İlk Gençlik Kolları Başkanı:
ŞEVKET YANARTAŞ
Aslen Sille’li olup 1943’te Konya’da doğan 1965 yılında terhis olur, 1966’da da başta Yılmaz Onarıcı olmak üzere bir kısım genç Konyalılar bir araya gelerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip Konyaspor Gençlik Kolları’nı kurarlar.
1966 yılında Gençlik Kolları’nın ilk kez başkanı olan Yanartaş aynı dönem de siyasete de ayak basar 2 dönem hariç gençlik kolları başkanlığı 1972 yılına kadar sürdürür. Aynı dönemde yılmaz onarıcı’nın büyük gayret ve fedakarlıklarıyla gençlik kolları dergisi’ni çıkararak faaliyetlerini pekiştirirler.
Şevket Yanartaş kendi adını taşıdığı ve bir zamanlar bölge çalışma Müdürlüğü’nde yöneticilik yapan amca oğlu abisinin elinden tutup götürdüğü idmanyurdu maçı ile tanışır futbola kaderin cilvesi , bu gün kü İ.H.Lisesi’nin olduğu yerde oynanan maça idmanyurdu forması ile giden yanartaş o günden itibaren konyaspor u desteklemeye başlar.
Futbol öncesinde 1961 yılında boks salonu’na (kapalı tribün altındaki eski salon)giderek rahmetli İsmail Karakocoğlu nezaretinde kısa bir süre boks antremanlarına katılan yanartaş 1 maça çıkar, bu maçı da kaybeder. Siyah-Beyaz Gençlerbirliği forması ile gene kısa bir dönem bek oynayan yanartaş spora doyamaması onu askerlik sonrası spor sahalarına götürür 1922 de kurulan Gençlerbirliği’nin yakın tarihe kadar var olan şu an ki alaaddin caddesi’ndeki iş bankasının karşısındaki kulüp binası yanartaş’ın merkezi olur .
Yeşil Sarı İstasyonspor’la Siyah-Beyaz Gençlerbirliği’nin genel kurul kararıyla Konyaspor adını almasıyla klüp biraz daha güçlenir.
Şevket yanartaş ve arkadaşlarının en büyük gayesi konyaspor’da Konya lıların forma giymesidir. Bu keskinlik aşka dönüşür .çoğunluğu yabancılardan oluşan yeşil-beyaz Konya spor arasında büyük bir rekabet yaşanır.
O yıllardaki amatör küme alt yapısının kalitesi, yönetici ve futbolcuların forma aşkı paradan uzak Konya sporu ayakta tutar. 3. ligde olunmasına rağmen Konya spor .Ali Büyük bayram, Ali palalı,Naci Renklibay,Mehmet Oktut gibi yıldızlara milli formayı giydirmeyi başarır. Şevket Yanartaş, Gençlik Kolları’ndaki çıraklık döneminden sonra 1972 yılında eşref eşrefoğlu başkanlığında yönetime girer kulüp amiri olur. 1. dönem amatör şube kaptanlığı yapar 1978 dede yöneticiliğe son verir bu tarihten sonrada o artık bir Konya spor taraftarıdır.
Geride kalan şahsiyetli, fedakar ve ahlaklı sporcuların ve yöneticilerin hatırlanmasıdır.dolaysı ile o yılları düşününce Yanartaş’ın ilk aklına gelen isimler, futbolculardan Sakaryalı Oktay , Ömer Duran kp. Hikmet, İsmail Ölmez, Alpaslan Göktaş ve Levent Akceylan’dır.
İsmail Çapar, Oğuz İyioldu, Veli Nurullahoğlu, Esref Esrefoğlu, Mehmet Mert, Fahrettin Hiçdönmez, ve kulübün kuruşunu düşünen Mali İşler Sorumlusu Seyit Yıldızlar, Yanartaş’ın unutamadığı yöneticiler Yanartaş Konya dışında zamanın düzgün kaliteli seviyeli ve şahsiyetli spor adamı Avni Kalkavan’ı da unutmadığını vurgulamakta
63 yaşında ve 10 yıldır böbrek rahatsızlığı çeken Şevket Yanartaş son yıllarda toprağı silleye yönelmiş, 2 yıl başkanlığını yaptığı Sille Kalkındırma Derneği’ne üye olarak destek veriyor.
Ne dersiniz halen konyasporumuzda 1960’ların 1970’lerin ruhu ve sporcuları,yöneticileri var mı acaba?