Adana'nın Feke ilçesinde, sağlık açısından faydalı özellikleriyle bilinen kızılcık kirazının hasadı başladı. 4 dönüm arazi üzerinde yetiştirilen kızılcık kirazları bu yıl bol verim sağladı. Köy sakinleri, kış aylarında bu meyveyi şifa niyetine tüketiyor.
Kurutulmuş Kızılcık Kirazları Kışa Hazır
Hasat işlemini tamamlayan Gün ailesi, kirazları kurutarak kış için hazırlıyor. Kızılcık kirazı, C, K, B6 ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, demir, manganez ve potasyum gibi besin maddeleriyle zengin bir içeriğe sahip. Bu özellikleri nedeniyle, pek çok vatandaş tarafından tercih ediliyor.
Üreticiden Şifa Dolusu Açıklamalar
Yerli kiraz bahçesini aşılamayla kızılcık kirazı üretim alanına dönüştüren üretici Hacer Gün, “Toroslar’ın şifası bizim için. Yaklaşık 100 ağacımız var. Kızılcık kirazımız şifa deposu; şekeri her hastalığa şifa olarak bilinir ve o şekilde tüketilir” şeklinde konuştu.