Sıfır Atık Hareketi Level Atlıyor: Depozito Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Hareketi'nin 7. yılında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2023 yılı hedeflerine ulaştıklarını belirterek, 2035 yılı için %60 geri kazanım hedeflediklerini duyurdu.

Sıfır Atık Hareketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonuyla 27 Eylül 2017'de hayata geçirildi. Geride kalan 7 yılda hareket, geri dönüşümle 185 milyar TL ekonomiye katkı sağladı ve 498 milyon ağacın kesilmesini engelledi. Ayrıca, 819 milyon metreküp su, 127 milyon varil petrol ve 2,6 milyar kilovat saat enerji tasarrufu elde edildi. Bu süreçte 5,9 milyon ton sera gazı salımının önüne geçildi.

"7 Yılda 7 Kıtada" Sloganıyla Uluslararası Başarılar

Sıfır Atık Hareketi, 7. yılında "7 Yılda 7 Kıtada" sloganıyla büyük bir farkındalık yarattı. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok uluslararası kuruluş tarafından takdir topladı ve ödüller kazandı. Dünyanın dört bir yanında çevre bilincinin yayılmasına katkıda bulundu.

Yeni Hedef: %60 Geri Kazanım ve Depozito Yönetim Sistemi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Hareketi'nin 7. yılında yaptığı sosyal medya paylaşımında, hareketin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, 2023 yılı hedeflerinin başarıyla tamamlandığını belirterek, "Şimdi hedefimiz, 2035 yılına kadar %60 geri kazanım sağlamak. Bunun için pilot ilçe sayılarımızı 7 bölgeye yayacak ve Depozito Yönetim Sistemi'ni hayata geçirerek Sıfır Atık Hareketi'ni daha ileri bir aşamaya taşıyacağız" dedi.

Türkiye ve Gelecek Nesiller İçin Kazanımlar

Bakan Kurum, Sıfır Atık Hareketi'nin Emine Erdoğan'ın himayelerinde başladığını hatırlatarak, "Sıfır Atık Hareketi, 7 yılda 7 kıtada iz bıraktı. Bu hareketle, daha yaşanabilir ve temiz bir dünya için bugünden geleceğe uzanan bir köprü kurduk. Sıfır atık ile kazanan hem ülkemiz hem de gelecek nesillerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin tamamlanmasında son aşamaya gelindi
Deprem bölgesinde konut teslim sayısı 101 bini geçti
Ankara İtfaiyesine 300 Yeni Personel Alımı Yapılacak
İYİ Parti'den İstifa Eden Göker Gözütok Ne İş Yapıyor? Mesleği Ne?
Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmalarına Yanıt: Kim Öle Kim Kala