Şifrelerinizi 6 ayda bir değiştirin

Bilgisayar kullanıcılarının yüzde 38‘i şifrelerini ayda bir kere değiştirirken, yüzde 30’u hiç değiştirmiyor

 

Benzer bir araştırmanın yapıldığı ABD'de ise durum daha değişik. Burada katılımcıların büyük çoğunluğu, yüzde 46'sı şifrelerini yılda sadece bir kez değiştirdiğini paylaştı.

Eset Türkiye, Facebook sayfasında dijital işlemlerde kullanılan şifrelerin değiştirme sıklığı ile ilgili bir anket düzenledi. 2013 Şubat ayı içinde gerçekleştirilen ve 698 kişinin katıldığı ankette ilginç verilerortaya çıktı. Buna göre ankete katılanların yüzde 38'i şifrelerini ayda bir değiştirdiğini belirtirken, yüzde 18'i altı ayda bir, yüzde 14'ü ise yılda bir değiştirdiğini duyurdu. Katılımcıların yüzde 30'u ise şifrelerini hiç değiştirmediğini paylaştı. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu'ya göre bu veriler, Türk kullanıcısının dijital dünyada iki ayrı uçta hareket ettiğini gösteriyor.

KUZEY AMERİKA'DA DURUM

Benzer bir anket Eset Kuzey Amerika ofisi tarafından Amerika BirleşikDevletleri'nde de yapıldı. Buradaki sonuçlara göre katılımcıların yüzde 46'sı şifrelerini yılda bir kez değiştiriyor. Kullanıcıların yüzde 31'i altı ayda bir, yüzde 8'i ise ayda bir değişiklik yaptığını paylaştı. Yüzde 16'sı ise hiç şifre değişikliği yapmadığını bildirdi.

IT ALANINDAKİ EN CİDDİ TEHDİT

"Biz ya hızlı değiştiriyoruz ya hiç değiştirmiyoruz" diyen Eset Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, "Bizce bilgisayar kullanıcılarının en azından 6 ayda bir şifrelerini değiştirmesi, uygun bir periot" diye konuştu. Akkoyunlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnternette farklı ve uzun parolalar oluşturmak ve bunları düzenli değiştirmek zorunda kalmak, bilgisayar kullanıcıları açısından sıkıntılı görünebilir ancak bunun bir alışkanlık haline gelmesi çok önemli. Çünkü parola hırsızlığı, şifre kırma ve parola tahmin etme, IT alanının halen en ciddi tehditleri arasında yer alıyor."

Teknoloji Haberleri

Casper’dan Yeni Nesil Bilgisayar Deneyimi: Nirvana AIO A800 ve AIO A900
Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı