Şimdi stratejik düşünme sırası Konya'da

Fahri Kubilay

Memleketimizin evladı, Konya milletvekili Torosların delikanlısı artık Ak Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı.

Hemşerimiz Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı Ülkemize - Konya’mıza ve İslam ümmetine hayırlı olsun.
 Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 95. Baskısını yapan “Stratejik Derinlik” kitabında kısa alıntıyı nakletmek istiyorum.

“Dinamik bir değişim süreci geçiren toplumların önünde temelde üç farklı psikolojiye dayanan üç alternatif vardır:

 Birincisi; statik bir tavrı benimseyerek uluslar arası yapının dinamizminin geçmesini beklemek ve bütün tanımlama ihtiyaçlarını uluslar arası sistemin istikrara kavuşmasına kadar ertelemektir.

İkincisi; uluslar arası dinamizminin akışına kendini kaptırmaktır.

Üçüncüsü; kendi dinamizmini uluslar arası dinamizmin potasında bir güç parametresi haline dönüştürebilme çabası içine girmektir.”
Türkiye’nin gelecek yüzyıla yönelik dış politika stratejisi güç merkezleri ile ilişkilerin alternatifli tarzda yeniden düzenlenmesi ve uzun dönemli kültürel ekonomik ve siyasi bağların sağlamlaştırıldığı bir bölgesel etki alanı “hinterland” oluşturulması şeklinde özetlenebilir.”  Diyor sayın başbakanımız... 

Bu üç önemli tespit Türkiye cumhuriyeti devleti için söylenmiş bir öngörü ve istek. Bu isteği Konya üzerinde değerlendirirsek görülür ki Konya’nın Halide aynı Türkiye’nin halinden farksız...  

Konya muhazafar yapısı ile    cumhuriyet   tarihinden    hep  “Üvey Evlat”  muamelesi   görmüş  kendi imkânları ile Türkiye’de ön sıralara ulaşmaya çalışan   ve sürekli   engellenen  bil ili olmuştur.   Yüz  ölçümü olarak  bazı devletlerden    daha   büyük   olan   Konya  tarıma  ve sanayiye   uygun  bakir   bölge  olarak  ne kadar  horlansa da   hep kendinden  söz  ettirmiştir.

 Diyeceğim odur ki  Konya  kendi kabuğunu   kırmalıdır. Konya yapısına uygun   olan bir dönemde   güçlü  bir  Başbakan çıkarmıştır.

 Türkiyede hiçbir zaman “bu senin hakkındır…” denilerek hakkı teslim edilmemiştir.

 Konya hakkını  aramalıdır ve almalıdır.  Buda tek başına olacak bir  şey değil    belki  tarihinde   ilk defa  siyasi   gücü  arkasında  alan   bir  Konya   var şimdi.   Siyaseti sivil toplum örgütleri, sanaycisi, belediyeleri,  bürokratları üniversitesi birlik içinde çalışarak yakalanan bu sinerjiyi iyi kullanılarak  pozitif  enerjiye dönüşmelidir.

 Başbakanımız var diyerek işi birilerinin yapmasını beklemek, sadece  siyasete havale etmek   küçük  düşünmektir.

  Büyük düşünmek Konyalı olarak düşünmek bu sefer olsun Konya milliyetçiliği yapmak Konya’ya yarar sağlar.

 Gelin bunu  hep birlikte   yapalım…

Politik mülahazaları birbirimize zarar verecek seviyeden çıkartıp memleket evladı Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na hiç olmazsa müşterek noktalarda azami desteği verelim…

Bir söz var Anadolu da söylenen; “El elin eşşşeğini türkü söyleyerek çığırır…” madem öyle özümüzden çıkan Başbakanımızı yalnız bırakmayalım…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.