Sinan Ateş Cinayeti Davasında Karar

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı.

30 Aralık 2022'de Ankara’da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada 22 sanığın yargılanması devam etti. Duruşma, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü. Sanıklar, mağdurlar ve taraf avukatlarının yanı sıra CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davayı takip etti.

Tetikçi ve Azmettiricilere Ağırlaştırılmış Müebbet

Mahkeme heyeti, tetikçi Eray Özyağcı'yı "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Özyağcı ayrıca, Sinan Ateş ile birlikte olay sırasında yaralanan Selman Bozkurt’a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl hapis cezası aldı.

Olayın azmettiricileri olarak yargılanan Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş da "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Çep ve Demirbaş, olayın organize edilmesinde kilit rol oynayan isimler olarak iddianamede yer aldı.

Diğer Sanıklara Verilen Cezalar

Dava kapsamında toplamda 11 sanık hapis cezasına çarptırıldı. Motor sürücüsü Vedat Balkaya, keşif yapan Suat Kurt ve olayın organizasyonuna dahil olan diğer sanıklar da ağırlaştırılmış müebbet hapis ve çeşitli yıllarda hapis cezalarına çarptırıldı.

Bunun yanı sıra mahkeme, sanıklardan 10'unun beraatına karar verdi. Serdar Öktem ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın ise tutukluluğunun devamına hükmedildi.

Duruşma Sırasında Gerilim

Duruşma esnasında tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya ile müştekilerden biri arasında yaşanan yumruklaşma olayı, kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle sonlandırıldı. Ayrıca tutuklu sanıklardan Suat Kurt'un CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik hakaretleri nedeniyle salondan çıkarılması da gerilimi artıran diğer bir olay oldu.

Mahkeme Kararı Sonrasında Tepkiler

Duruşmanın sona ermesinin ardından sanıkların son savunmalarının dinlenmesiyle mahkeme kararını açıkladı. Azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın eşi karardan sonra sinir krizi geçirirken, salonda duygusal anlar yaşandı. Öte yandan, mahkeme heyeti, davada yer alan diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezalarına hükmetti.

Sinan Ateş Davasında Son Durum

Sinan Ateş cinayeti davasında verilen kararlar, toplumda geniş yankı uyandırırken, mahkeme tarafından açıklanan cezalar ve tahliyeler kamuoyunda farklı tepkilere neden oldu. Dava süreci ve kararlar, ilerleyen günlerde de tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Cem Garipoğlu’nun cesedi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü
Bunu da gördük: 75 çuval kaçak midye ele geçirildi
16 yaşındaki lise öğrencisi Hamza Garip kazada can verdi
Suları çekilen barajda el bombası çıktı
Seçil Erzan Davasında Gazeteci Lube Ayar Hakkında Suç Duyurusu