Skype geçmişi nasıl silinir?

Skype, MSN’den farklı bir mantıkla çalışıyor. Bazı konularda daha dikkatli olmak gerekiyor

Skype’de yaptığınız yazışmaların nasıl silineceğini öğrenmek ister misiniz! Skype’ye geçince dikkat edilmesi gereken hususları incelemeniz önemlidir.

Skype, MSN’den farklı bir mantıkla çalışıyor. Bazı konularda daha dikkatli olmak gerekiyor. ESET Kıdemli Araştırma Uzmanı Righard Zwienenberg’in uyarıları şöyle: "Başka makinede kullanılması riskli ‘Skype’yi başkasının bilgisayarında ya da internet kafe gibi ortamlarda kullanıyorsanız, verilerin sızması gündeme gelebilir. Geçmiş iletişim bilgileri, sizin makineniz ve bulutun dışında üçüncü bir sisteme transfer edilebilir. Skype kullanmayı sonlandırdığınızda, bu gizli yerde saklanan bilgiler silinmiyor ve sonra da, nereye bakacağını bilen kişiler, gönderdiğiniz mesajları ya da kiminle konuştuğunuz gibi bilgileri inceleyebiliyor."

 

GEÇMİŞİNİZİ TEMİZLEYİN

Zwienenberg’e göre eğer kendi sisteminiz dışında başka bilgisayarlarda Skype kullanıyorsanız, Skype’ı kapatmadan önce geçmiş bilgilerinizi ve içerik detaylarınızı silebilirsiniz. ‘Araçlar’ menüsü içinde bulunan ‘Seçenekler’kısmında geçmişin nasıl tutulmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Buradaki‘Gizlilik Seçenekleri’ bölümünde yer alan ‘Clear History-Geçmişi Temizle’düğmesiyle, hassas bütün verileriniz yerel olarak saklanan gizli yerlerden silinecek ve gizliliğiniz daha iyi sağlanacaktır.

Kişisel bilgilerinizle hassas davranın Kurulum sırasında, küçük puntolarla yazılmış olan, ‘Skype Kullanım Kılavuzunu’ ve ‘Skype Gizlilik Sözleşmesini’ okumayı öneren Zwienenberg’e göre ne yazık ki çoğu kişi bu dokümanları okumaya zahmet etmiyor ve sadece geçerli olan ileri düğmesine basıyor. Ancak “kişisel bilgileriniz ile ilgili hassas olun” uyarısında bulunan Zwienenberg, “Eğer size ait olmayan farklı bir bilgisayar kullanıyorsanız özel verilerinizi silin. Ama en iyisi, sizin için önemli olan gizli ve özel verilerinizi korumak için başka sistem kullanmayın” diye konuştu.

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı