Son 11 Yılın En Düşük Seviyesi: İşsizlik Oranı %8,5'e Geriledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nisan 2024 işgücü istatistiklerini açıkladı. İşsizlik oranı %8,5 ile son 11 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 Nisan ayı işgücü istatistiklerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işsizlik oranlarının son 11 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirtti. Işıkhan, Türkiye ekonomisinin istihdam üretmeye devam ettiğini vurguladı.

İşsizlik oranının son 12 aydır tekli hanelerde gerçekleştiğini belirten Işıkhan, bir önceki aya göre 0,1 puan azalışla %8,5 seviyesinde olduğunu ifade etti. "İşsiz sayısı bir önceki aya göre 18 bin kişi, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 484 bin kişi azaldı. İstihdamı destekleyen politikalarımızın sonuçlarını her geçen gün daha iyi şekilde görmeye devam ediyoruz" dedi.

İstihdam Artışı Sürüyor

Işıkhan, 2024 Nisan ayında istihdamın bir önceki yılın aynı ayına göre 983 bin artarak 32 milyon 618 bin kişiye ulaştığını ve istihdam oranının 1,1 puan artarak %49,5 olduğunu belirtti. "Gençlerin ve kadınların istihdamdaki payının arttığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Kadın İstihdamında Artış

Kadınlarda istihdam oranının bir önceki yılın aynı ayına göre 1,2 puan arttığını ve işsizlik oranının aynı döneme göre 2,9 puan azaldığını vurgulayan Işıkhan, "OVP ve 12. Kalkınma Planımız doğrultusunda ekonomik istikrarı ve vatandaşlarımızın kalıcı refahını sağlayan politikalar ile istihdamı önceleyen adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

Işıkhan'ın açıklamaları, Türkiye ekonomisinin istihdam yaratma kapasitesinin arttığını ve istihdamı destekleyen politikaların olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konya'ya kurduğu istasyonla kullanıcının imdadına yetişen EN YAKIT yine ilki yaptı
'Şehit Kokusu'na Ceza Geldi
Mazda, Mercedes ve Toyota ABD'de 150 Bin Aracı Geri Çağırdı
Elektrik ve Doğalgaza Kış Öncesi Zam Beklenmiyor: Ekim Tarifeleri Sabit Kaldı
Volkswagen ID. Buzz Türkiye Fiyatı Belli Oldu