Sonbaharda Bağışıklığınızı Güçlendirmek İçin Amber Çiçeği Çay Karışımı Tavsiyesi

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi, bağışıklık sisteminin korunmasında önemli bir rol oynuyor. Uzmanlar, bu dönemde "Amber çiçeği çay karışımı" ile bağışıklığı güçlendirmeyi öneriyor.

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklıkları düşerken, uzmanlar bağışıklık sisteminin korunması için "Amber çiçeği çay karışımı"nı tavsiye ediyor. Bu karışım, amber çiçeği, ekinezya çiçeği, ebe gümeci ve hatmi çiçeğinin birleştirilmesiyle elde ediliyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, bu çayın bağışıklık sistemini güçlendirmedeki etkilerine dikkat çekti.

Formülasyonda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pıçak, "Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanacağımız bütün bitkilerin her insan için kullanılabiliyor olması gerekiyor" diyerek, hamileler, bebekler, çocuklar ve yetişkinler için uygun bir formülasyon sunacaklarını belirtti. Pıçak, bu formülasyon ile vücudun savunma sisteminin maksimum düzeye çıkmasını hedeflediklerini vurguladı. "İnsanlarımızın hastalıklara karşı, dışarıdan gelebilecek hastalıklara, dahili hastalıklara ve gıdayla alabileceğimiz hastalıklara karşı bağışıklıklarının güçlü olmasını istiyoruz" dedi.

Amber Çiçeği ve Diğer Bitkilerin Özellikleri

Amber çiçeği, etkili bağışıklık sistemi güçlendiricilerinden biri olarak öne çıkıyor. Pıçak, üst solunum yolu rahatsızlıklarında da etkili olduğunu ifade ederek, "Amber çiçeği, ekinezya çiçeği, ebe gümeci ve hatmi çiçeği karışımı, üst solunum yolundaki iltihapları engellemek ve bağışıklığı güçlendirmek için kullanılabilecek en etkili formülasyon" dedi.

Nasıl Hazırlanır ve Ne Kadar Tüketilmeli?

Bu çayı hazırlamak oldukça basit. Pıçak, "50 gram amber çiçeği, 50 gram ebe gümeci, 50 gram hatmi ve 50 gram ekinezyayı eşit miktarda karıştırarak granül haline getiriyoruz. Çayı yaklaşık 5-6 dakika demleyeceğiz ve bal veya pekmezle tatlandıracağız. Günde bir çay bardağı kadar çocukların, bir su bardağı kadar da yetişkinlerin içmesini tavsiye ediyoruz" şeklinde önerilerde bulundu.

Hastalıkların Önlenmesinde Koruyucu Hekimlik

Mehmet Pıçak, hastalandıktan sonra başvurulması gerekenlerin doktorlar olduğunu belirterek, "Bağışıklığınız güçlü olsun, sindiriminiz güçlü olsun, savunma sisteminiz güçlü olsun. Bağışıklığı güçlü olmayan bireylerde hastalık olma ihtimali yüksektir. Biz burada koruyucu hekimlik statüsünde bu tavsiyeleri veriyoruz" dedi. Hastalanmadan önce bu tür önleyici tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Piercing Modasına Dikkat: Kalıcı Hasara Yol Açabilir
Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor: Tarama Yaşı ve Yöntemleri
Çocuklarda ‘Covid’ vakaları artmaya başladı
Kalp Sağlığını Koruma Yöntemlerinde Alışılmadık Yaklaşımlar
1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü