Son 15 senede önemli derecede fiziksel yatırım alan Ankara, ardından gelen 5 senede sosyal belediyecilikle tanışmış oldu. Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Halkın her kesiminin fırsat yakaladığı Ankara'da bireyler ellerine geçen fırsatı da güzel değerlendiriyor.
GENÇLERE MESLEK
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentli gençleri geleceğin mesleklerine hazırlıyor. “Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi” kapsamında 29 kadının katılımıyla Dijital Pazarlama eğitimi tamamlanırken, Drone Pilotluğu teorik eğitimini tamamlayan 25 öğrenci de ilk uygulamalı drone uçuşunu gerçekleştirdi.
Kadınların, dezavantajlı bireylerin ve iş hayatında aktif olmayanların öncelendiği Avrupa Birliği destekli projede, öğrenciler alanında uzman eğitimciler tarafından Android Mobil Programlama, Web Güvenliği ve Log Kayıt Analizi (Siber Güvenlik), Güneş Panelleri Bakım Onarım ve Montajı, Drone Pilotluğu Eğitimi (İHA), Enerji Yöneticiliği, Dijital Reklamcılık ve 3D Grafik Animasyon branşlarında eğitim alıyor.
“29 KADIN ÖĞRENCİ DİJİTAL PAZARLAMA EĞİTİMİNİ TAMAMLADI”
İş gücündeki dijital ve teknolojik dönüşüme uygun olarak becerilerin geliştirilmesi yoluyla istihdam edilebilirliğin artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında 29 kadın öğrenci 44 saat süren Dijital Pazarlama eğitimini tamamladı. Drone Pilotluğu Eğitimi alan 25 öğrenci ise 36 saat süren teorik eğitimin ardından pratik eğitimlerine başladı. 204 saat sürecek pratik eğitiminin ardından öğrenciler İHA-1 Ticari Pilot lisansına sahip olacak.
“MESLEK KAZANDIRMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak meslek kazandırma faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, “Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi”ne ilişkin şu bilgileri verdi:
“Bu çerçevede günümüzdeki gelişime göre oluşan bazı branşlarda kurslara başlamış bulunuyoruz. Bu kurslarımız da devam edecek. Geleneksel mesleklerin zaman içerisinde artık talebi azalıyor ve fonksiyonunu kaybediyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun bu ihtiyacına cevap verme noktasında böyle bir proje oluşturduk ve başarılı bir şekilde devam edecek.”
KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI ARTIRMAK HEDEFLENİYOR
Bozkurt proje ile kadınların iş gücüne katılım oranını da yükseltmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Ülkemizde kadınların iş gücüne katılımı Avrupa Birliği ülkelerinin 3’te 1’i oranında. Bu projeyle kadınların iş gücüne katılım oranının da yükseltilmesi amaçlanmakta. Ayrıca günümüzde geleceğin meslekleri olarak kabul edilen başlıklarda kadın istihdamını artırmak gibi amacı var bu projenin” dedi.
KADINLARIN EMEKLERİ DEĞERLENDİ
Başkentli kadınlara ve kadın kooperatiflerine desteklerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Anneler Günü”ne özel olarak Batıkent Rekreasyon Alanı’nda “Kadın Emeği Pazarı” kurdu. Pazar 11-12 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edebilecek.
AMAÇ KADINLARA EKONOMİK DESTEK SAĞLAMAK
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, Kadın Emeği Pazarı’na olan yoğun ilgiden mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Anneler Günü dolayısıyla kadınlarımızın yapmış olduğu el emeği ürünlerini bugün Batıkent’te sergilemiş bulunuyoruz. İçlerinde bize başvuran kadın kooperatifleri ve bireysel girişimci kadınlarımız bulunuyor. Burada amacımız biraz olsun el emeği yapan üyelerimize, kadınlarımıza ekonomik destek sağlamak. Vatandaşlarımıza da en azından Anneler Günü hediyelerini buradan almaları için bir fırsat tanımış oluyoruz.”