Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde sosyal medya hesaplarının çalınma sık sık çalındığını belirtti.
"Sosyalleşme platformları o kadar gelişti ki artık çok kısa sürede istediğiniz kişinin hayatıyla ilgili çok önemli bilgilere erişebiliyorsunuz" diyen Terzioğlu, "Kullanıcılar, genellikle sosyal medya hesaplarında ne kadar çok veri barındırdıklarının farkında değil. Bazı kullanıcılar sosyal ağları kendi uzantıları görmelerinden dolayı kişisel bilgileriyle ilgili çok fazla detay paylaşımında bulunabiliyor. Tatil planları gibi kişisel bilgilerin sosyal medya üzerinden paylaşımı, bu bilgilerin yanlış kişilerin eline geçmesine neden olabiliyor. En büyük problemlerden bir diğeri de sosyal medya hesapları için seçilen zayıf şifreler" değerlendirmesinde bulundu.
Kullanıcı adları ve şifrelerin çalınmasını önlemek için uzun ve karmaşık yol izlenmesi gerektiğine dikkati çeken Terzioğlu, bütün hesaplar için aynı şifreyi kullanmaktan da vazgeçilmesi gerektiğini anlattı.
"Tahmin edilebilir ya da kolaylıkla kırılabilecek şifreler, sosyal medya hesaplarının ele geçirilmesini kolaylaştırıyor" diyen Terzioğlu, "Tanımadığımız kişilerden gelen maillerdeki bağlantılara tıklamak da zararlı yazılımların bilgisayarımıza girmesine neden olabiliyor" ifadesini kullandı.
Sosyal medyanın, bireylerin özel hayatlarıyla ilgili paylaşımda bulunduğu platform olmak yanında birçok sanatçı, ticari kuruluş, kamu kurumları ve siyasi lider tarafından da kullanıldığına işaret eden Terzioğlu, bu hesaplara yönelik siber saldırıların hedefine ulaşması durumunda ciddi iletişim krizlerinin ortaya çıkacağını kaydetti.
Terzioğlu, sosyal medyanın yükselişindeki en önemli faktörün akıllı telefon ve tabletlerin yaygınlaşması görüldüğüne işaret ederek, "Uzun süre mobil cihazlara yönelik tehditlerin çok ciddi olmadığı düşünülüyordu fakat bu platformların da zararlı yazılımların tehdidi altında olduğunun farkındayız. Günümüzde mobil platformlara yönelik tehditler büyük sorun yaratıyor" şeklinde konuştu.