Şükran Kodalak Kimdir? Hangi göreve atandı?

Şükran Kodalak kimdir? Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atamalar kapsamında Şükran Kodalak Rekabet Kurulu üyeliğine getirildi.

Şükran Kodalak kimdir? Şükran KodalakResmi Gazete'de yayımlanan atamalar sonucunda Rekabet Kurulu üyeliğine getirildi. Bu atama sonucu yurttaşlarŞükran Kodalak'ın hayatını merak ediyor. Vatandaşlar Şükran Kodalak'ın kişisel bilgilerini internette araştırmaya başladı. Peki Şükran Kodalak Kimdir? Hangi göreve atandı? Kaç yaşında? Nereli? Detaylar haberimizde...

ŞÜKRAN KODALAK KİMDİR?

1969 yılı Ünye doğumlu olan Şükran Kodalak, 1986 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Lisesi, devamında 1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1986-1991 ve 2002-2006 yılları arasında Gazi Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığında değişik illerde hemşire olarak görev ifa etti.

2006 yılında Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği sınavında dereceye girerek avukat kadrosuna atandı ve akabinde Bakanlık Merkez Hukuk Müşavirliğine görevlendirildi. Mayıs 2011 tarihinde Hukuk Müşavirliği kadrosuna ve 2012 yılında Bakanlık Müşaviri kadrosuna atandı ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü işlemlerine karşı Bakanlık aleyhine açılan davalarla ilgili işlemlerin takip ve koordinatörlüğünü yürüttü.

Ağustos 2016 tarihinde Daire Başkanı oldu. 04.10.2016 tarihli Resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu’nun 2016/9261 sayılı Kararı ile Rekabet Kurulu üyeliğine seçildi.

REKABET KURUMU

Rekabet Kurumu, 7 Aralık 1994 tarihinde kabul edilen 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da kurulması öngörülen ve bu kanunun uygulanmasından sorumlu kurumdur. İlişkili olduğu Bakanlık, Ticaret Bakanlığı'dır. Kurum görevini yaparken bağımsızdır. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi kurumun nihai kararını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez.

Kurum, üç yıllık bir gecikmeyle 5 Kasım 1997 yılında faaliyete başlamıştır.

Görevleri arasında:

Rekabeti sınırlayan anlaşma, uyumlu eylem ve teşebbüs birliği karar ve eylemlerinin engellenmesi ve belirli şartların varlığında bu nitelikteki anlaşma, uyumlu eylem ve kararlara yönelik muafiyet verilmesi,

Hakim durumun kötüye kullanılmasının engellenmesi,

Birleşme ve devralmaların kontrolü,

yer almaktadır.

İdari ve mali özerkliği olan Kurumun karar organı 7 üyeden oluşan Rekabet Kuruludur. Yukarıda yer verilen görevlerin yerine getirilmesi amacıyla bilgi isteme, yerinde inceleme yapma yetkileri kullanılabilir ve Kanun'un 4, 6 ve 7. maddelerini ihlal edenlere yıllık gayrı safi gelirlerinin %10'una kadar para cezası verilebilir. Kurumun internet sayfasında yayımlanan Rekabet Kurulu kararlarına karşı öncelikle idare mahkemesinde dava açmak gerekiyor. Burada da çok tarafı ilgilendiren kararlarda her bir taraf değişik idare mahkemelerinde dava açma durumu vardır. Bu durumun düzeltilmesine yönelik bir çalışma olmalıdır.