Suriyeliler hayat şartlarının zorluğu nedeniyle Türkiye'ye dönüyorlar

Hasret kaldıkları vatanlarında Kurban Bayramını geçiren Suriyeliler, su, elektrik, yol ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı çektikleri için Türkiye’ye geri dönüyor- Suriyeli Ahmet Hacı Osman: - "Orada ne elektrik ne su var, hayat şartla

KİLİS (AA) - Kurban Bayram dolayısıyla ülkelerine giden Suriyeler, terör örgütlerinin yaşadıkları bölgelere verdiği büyük zarar nedeniyle Türkiye'ye buruk şekilde dönüyor.

Türk Silahları Kuvvetlerinin desteğiyle güvenli hale getirilen Halep'e bağlı Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Bab ve Cerablus gibi bölgelerde Kurban Bayramı'nı geçiren Suriyeliler, iç savaş nedeniyle oluşan olumsuz hayat şartları dolayısıyla Türkiye'ye dönmek zorunda kalıyor.

Hasret kaldıkları vatanlarında bayramı geçiren Suriyeliler, su, elektrik, yol ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı çektikleri için Türkiye'ye geri dönüyor.

Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, 5 Eylül'den bu yana yaklaşık 23 bin Suriyelinin Türkiye'ye giriş yaptığını, bugün 2 bin kişinin daha Türkiye'ye giriş yapmasının beklendiğini belirtti.

Suriyeli Ahmet Hacı Osman, AA muhabirine, memleketi Azez'de güvenliğin sağlandığını ancak yaşam şartlarının çok zor olduğunu söyledi.

Yıllar sonra yakınlarını ziyaret edebildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Osman, "2,5 yıl sonra Azez'deki kızımı ve torunlarımı ziyaret ettim. Orada ne elektrik ne su var, hayat şartları çok kötü, inanın. İmkan olsaydı ülkemde kalmak isterdim. Bizim ülkemize gitmemize ve geri dönmemize müsaade ettikleri için Allah Türkiye’den razı olsun. Bir gönlüm orada kaldı,bir gönlüm de burada şimdi." diye konuştu.

Kurban Bayramı dolayısıyla 55 bin 200 Suriyeli ülkesine gitmişti.


AA

Kültür Sanat Haberleri

Bin 800 Yıl Sonra Kestros Çeşmesi Yeniden Suya Kavuştu
Somuncu Baba Hazretleri, Vefatının 612. Yılında Aksaray'da Anılıyor
Yerli komedi filmi C Takımı 2'nin afişi yayınlandı
Ukraynalı Kadın Ressamların Gözünden Alanya
Niğdeli Ressam Yasemin Soydan'dan görülmemiş sanat