Tarih Belli Oldu! Kredi Kartlarından 750 TL Kesilecek

Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartı sahiplerinden her yıl ocak ayının 5’inde 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınacak. Uzmanlar, bu düzenlemenin detaylarını ve olası etkilerini değerlendirdi.

Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartı sahiplerinden, her yıl 5 Ocak'ta 750 lira Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na katkı payı alınacağı açıklandı. Kart iptali durumunda bu ücretin iade edilmeyeceği belirtildi. Uzmanlar, söz konusu ücretin her yıl sabit kalıp kalmayacağına dair merak edilen sorulara yanıt verdi.

Ekonomistlerin Değerlendirmeleri

Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet'e yaptığı açıklamalarda, "Kredi kartlarında 100.000 TL ve üzerinde limiti olanlardan yılda bir defa 750 TL'lik katkı payı alınmasına ilişkin yasa teklifi Meclis'e sunulacak. Ayrıca, tapu işlemleri ve araç alım satımlarında da savunma sanayine katkı payı getirilmesi planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Bankalardan Yeni Hamleler

Bankaların, katkı paylarını kullanıcılarına yansıtmamak adına çeşitli yöntemler geliştirdiği gözlemleniyor. Kullanıcılar, 750 TL’lik katkı payı yerine puan yükleme, chip para ve bonus para gibi işlemlerle karşılaşabilir. Ancak bu durum, bankaların kart limitlerini artırarak vatandaşın daha fazla harcama yapmasına neden olabileceği için dikkat çekiyor.

Savunma Sanayi Yatırımları ve Önemi

Bayram, "İki saatlik mesafede bir savaşın olması, toplumsal huzurumuzu tehdit ediyor. Amerika'nın F-35 programından çıkarılması, Türkiye'nin savunma sanayi yatırımlarına yönelik engellemeler bu katkı payının önemini artırıyor" dedi.

Katkı Payının Geleceği

Her yıl 5 Ocak'ta, limiti 100.000 TL’yi geçen kredi kartı sahiplerinden 750 TL’lik katkı payı alınacak. Uzmanlar, bu tutarın her yıl belirli oranda artırılacağını ifade ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

BYD: Elektrikli Araç Pazarında Yeni Bir Dönemin Başlangıcı
Antalya-Alanya Otoyolu ile 6,6 milyar tasarruf edilecek
Müge Anlı ve A101 İş Birliği ile Yeni Reklam Yayında
Konya'da Asgari Ücret Kaç Lira Olur?
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı: Adil ve şeffaf olacak