Tarım Kredi Marketleri Afyon'un Ünlü Oruçoğlu Yağ'ını Satın Aldı

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden sürpriz bir hamle geldi! Afyonkarahisar'da bulunan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ, Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından satın alındı. Bu satın alma ile Tarım Kredi, yağ sektörüne de giriş yapmış oldu.

Afyonkarahisar'daki Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ, Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devredildi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKBM), önemli bir hamleyle Afyonkarahisar'da bulunan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ'yi satın aldı. Bu satın alma ile Tarım Kredi, yağ sektörüne de giriş yapmış oldu.

Türk Tarımına Katkı Hedefi

Yapılan açıklamada, Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Türk tarımına ve bitkisel yağ sektörüne katkı yapmak ve üretici ortaklarının menfaatlerini korumak amacıyla kurulduğu belirtildi.

Şirketin büyüme hedefleri kapsamında yeni yatırım ve tesis satın alma alternatiflerinin değerlendirildiği ve bu doğrultuda Oruçoğlu Yağ'ın satın alındığı ifade edildi.

Cebri İcra Yoluyla Satın Alındı

Afyonkarahisar'daki Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ entegre üretim tesislerinin, cebri icra yoluyla satışının ilanı üzerine Tarım Kredi'nin de ihaleye katıldığı ve ihaleyi kazandığı kaydedildi.

Satın Alma Sektöre Nasıl Yansıyacak?

Tarım Kredi'nin Oruçoğlu Yağ'ı satın alması, yağ sektöründe rekabeti artırması ve fiyatların düşmesine yol açması bekleniyor. Ayrıca Tarım Kredi'nin üretici ortaklarına daha uygun fiyatlarla yağ tedarik edebilmesi de öngörülüyor.

Bu satın almanın, Türk tarımı ve bitkisel yağ sektörü için önemli bir gelişme olduğu değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konya'ya kurduğu istasyonla kullanıcının imdadına yetişen EN YAKIT yine ilki yaptı
'Şehit Kokusu'na Ceza Geldi
Mazda, Mercedes ve Toyota ABD'de 150 Bin Aracı Geri Çağırdı
Elektrik ve Doğalgaza Kış Öncesi Zam Beklenmiyor: Ekim Tarifeleri Sabit Kaldı
Volkswagen ID. Buzz Türkiye Fiyatı Belli Oldu