Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım başkenti Konya'da

Konya'da gerçekleştirilen toplantıda, Bakan Yumaklı 2024 tarım ihracatının 35 milyar dolara ulaşacağını açıkladı. Desteklerin 3 yıllığına açıklandığını belirterek gençler ve kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılacağını vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya'da düzenlenen Türkiye Buluşmaları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, 2024 yılı tarım ihracat rakamının 35 milyar dolara doğru gittiğini belirtti. Ayrıca, tarımsal üretim desteklerinin artık 3 yıllığına ve üretim sezonu açılmadan önce açıklandığını ifade etti. "Desteklerin nakdi olarak verilmesi uygulamasını tekrar yürürlüğe soktuk," diyen Yumaklı, gençler ve kadın girişimciler için pozitif ayrımcılık yapacaklarını vurguladı.

Sürdürülebilir Tarım için Su Yönetimi

Bakan Yumaklı, Konya'da tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için suyu merkez alan bir üretim planı ve AR-GE çalışmaları yapıldığını söyledi. Bu konudaki geçmiş çabalara teşekkür eden Yumaklı, "Bu başarı, Türkiye'nin başarısı olacaktır," dedi. Ayrıca, Konya'nın hayvansal üretim merkezi olduğunu vurgulayarak mevcut hayvancılık tesislerinin altyapısının güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Su Yönetimi ve İklim Değişikliği

Su konusunun dünya genelinde büyük bir sorun olduğunu belirten Bakan Yumaklı, "Konya'ya havza dışından su getirme konusu en önemli başlıklardan bir tanesi," dedi. İklim değişikliği ve diğer etkenlerle su yönetiminin önemine dikkat çekti. Devletin damla sulama yatırımlarının yarısını karşılayarak üreticilere destek verdiğini ve suyun yönetiminin kritik bir unsur olduğunu ifade etti.

Toplantıya Konya AK Parti milletvekilleri, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya Valiliği'nden Diyanet İddialarına Yanıt
Bu da Konya'nın hırsız tilkisi
Başkan Altay, BM Toplantısında Yerel Yönetimlerin Rolüne Dikkat Çekti
Konya'da PKK operasyonu: 4 ilde 13 gözaltı
Niğde Valiliği Konya'yı da uyardı