Tatbikatta yepyeni aracı kestiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın UMKE ekipleriyle ortaklaşa düzenlediği trafik kazası yaralı kurtarma tatbikatı, vatandaşların büyük ilgisini çekti. Tatbikatta kullanılan araçların kaportasının kesilmesi ise tartışmalara yol açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde UMKE ekipleriyle ortaklaşa trafik kazası yaralı kurtarma tatbikatı düzenledi. Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta, iki elektrikli aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, itfaiye ve UMKE ekipleri hızlı bir şekilde müdahalede bulundu. Olay anı, çevredeki vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Tatbikatta, yaralıların araçların altında kaldığı ve içeride sıkıştığı senaryosu ile ekiplerin müdahale süreci gözler önüne serildi. İtfaiye ekipleri, elektrikli araçların özellikleri nedeniyle titiz bir çalışma yürüttü ve yaralıları sağlık ekiplerine teslim etti. İzleyiciler, kurtarma çalışmalarını hayranlıkla izlerken itfaiye ve UMKE ekiplerine alkışlarla destek verdi.

Güvenlik Önlemleri ve Eğitim Mesajı

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Canalp Berkdemir, elektrikli araçların sayısının arttığına dikkat çekerek, kazalarda vatandaşların bilinçsiz bir şekilde müdahale etmemeleri gerektiğini vurguladı. Berkdemir, elektrikli araçların alev alma ve patlama riskinin diğer araçlara göre daha yüksek olduğunu belirtti.

"Bu tatbikatta, elektrikli otomobil kullananların muhtemel bir kaza sonrasında neler yapması gerektiğini anlattık" diyen Berkdemir, "Kaza sonrasında vatandaşların elektrikli araçlara dokunmadan olay yerinden ayrılmaları gerektiğini vurguladık. Kurtarma işlemleri mutlaka profesyoneller tarafından gerçekleştirilmelidir. Araçlarda yüksek akım bulunması, vatandaşların müdahale etmesi durumunda elektrik çarpma riski doğurur ve bu yeni kazalara yol açabilir" şeklinde konuştu.

Bursa'da gerçekleştirilen bu tatbikat, hem güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha hatırlatırken, hem de itfaiye ve UMKE ekiplerinin profesyonel çalışmalarını gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

BURSA Haberleri

Böylesi Ne Duyuldu Ne Görüldü: Damat ve Sağdıç İçin 3 Gün 3 Gece 'Eziyet' Şenliği
64 yaşındaki adamın kalbi final heyecanına dayanmadı
Bu Ağaçlar Neden Kesildi: Köylüler Gözyaşlarına Boğuldu
Navigasyonu karıştıran merdivenden uçuyor
Cami bahçesindeki ağaç namaz kılan cemaatin üzerine devrildi