"Tatlıcı dayı"nın kulübede geçen "Şeker" gibi mesaisi

Kahramanmaraş'ta 30 yıldır derme çatma bir barakada tatlı satan 72 yaşındaki Fevzi Karabörk, 6 çocuğunu 2 metrekarelik alanda kazandığı gelir ile büyüttü - Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kulübesi yenilenen ve kent halkının "Tatlıcı dayı" diye seslend

KAHRAMANMARAŞ (AA) - FATİH YAZICIOĞLU - Kahramanmaraş'ta 72 yaşındaki Fevzi Karabörk'ün 30 yıldır 2 metrekarelik kulübede satışını yaptığı "Şam tatlısı" vatandaşlardan büyük rağbet görürken, halkın "Tatlıcı dayı" diye seslendiği Karabörk, işin sırrını soranlara "Abdest, dua ve salavat" yanıtını veriyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan Fevzi Karabörk, tarihi Ulu Cami yanında 30 yıl önce derme çatma bir kulübe, evinde yaptığı Şam tatlısını satmaya başladı. Karabörk'ün 2 metrekare genişliğindeki kulübesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince yenilenerek daha modern bir görünüme kavuşturuldu.

Aynı yerde 30 yıldır ekmeğinin peşinden giden ve buradan elde ettiği gelirle 6 çocuk büyüten Karabörk, tatlısının sırrını soranlara "Abdest, dua ve salavat" cevabını vermekle yetiniyor.

Karabörk, 30 yıldır bu işi yaptığını ve her sabah malzemeleri hazırlarken abdest almadan ve salavat getirmeden elini işe sürmediğini söyledi.

Tatlılarının sırrını öğrenmek isteyenler olduğunu ancak bu zamana kadar bunu kimseyle paylaşmadığını anlatan Karabörk, "Bu tatlının sırrını çok sordular ama ben riya olmasın diye gizledim. 30 yıldır daha abdestsiz elimi tatlıya atmadım. Salavat ile bunu karıştırırım. Bunun formülünün neyi varsa salavatı şerifedir." dedi.

Karabörk, 30 yıldır aynı yerde olduğunu ve bu küçücük yerde sabırla çalışarak 6 çocuk büyüttüğünü dile getirerek, tatlıları 1 liradan sattığını ayrıca yazları kendi evinde ürettiği limonataların satışı ile de hayatını idame ettirdiğini söyledi.

Bu zamana kadar hiçbir zaman para hırsına bürünmediğini ifade eden Karabörk, "Biz para pul sormayız. Buradan herkes rızkını alır yer, parası olanlar ödeme yapar, olmayana sormayız. Bu zamana kadar hep yalnız çalıştım. Gelen müşteriler birini yetiştirmemi istiyor aslında. Ben de bu yüzden yeğenimi yetiştirmeye çalışıyorum." diye konuştu.

Kent sakinlerinden Hasan Gül ise "Tatlıcı dayı"nın ürünlerini yıllardır severek tükettiğini belirterek, "Çocukluğumuzdan beri dayımızın tatlısını yeriz. Ben kendimi bildim bileli Ulu Cami'nin önünde bu tatlı hep olur. Zaten bunun tadını bir kez tadanlar, sürekli gelmeye başlar." dedi.


AA

Gündem Haberleri

Tüm yurt kardan nasibini aldı
CHP Kazandı Kıymete Bindi
Karı gören Ankaralılar Elmadağ'a akın etti
Murat Kurum, depremde evi yıkılan başöğretmenin yeni evine misafir oldu
Aksaray, Niğde ve Karaman'da Yoğun Kar Yağışı ve Tipi: Karayolları Trafiğe Kapatıldı