İnfak, zekat, sadaka, fitre, vermek, paylaşmak, yardımlaşmak. Varsıllar ve yoksullar, zenginler ve fakirler, alanlar ve verenler İnfak bizim için bir arınma. İnfak bizim için bir mutluluk. İnfak, bizim için sahip olduğumuz her şeyi verene teşekkürümüz. İnfak, bizi gelecek hayata bağlayan önemli bir bağ İnfak, Allah’a fiili ve vererek teşekkür. İnfak, iyiliğin yayılmış hali. İnfak, iyiliğin her eve ulaşması hali. İnfak, nifakın panzehiridir. İnfak, mutluluğun her eve yayılması halidir. İnfak, zengine düşman olmayı değil de dua etmeyi sağlayan muhteşem bir bağdır. İnfak bir köprüdür.
TÜRKİYE DİYANET VAKFI
Türkiye Diyanet Vakfı bu konudaki en önemli köprülerin başında gelir. Tek amacı yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar iyiliği yaymaktır. 40 yılı geçen hizmet süresi boyunca insanlığa çok önemli katkılarda bulunmuştur. TDV, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği halinde faaliyetlerini 7 kıtada devam ettirmektedir. Halkımızın yardımlarıyla ülkemize ve insanlığa hayrı ve iyiliği yaymaya devam etmektedir.
EĞİTİM ÖĞRETİM FAALİYETLERİ
BağlantıBugüne kadar 240 binin üzerinde öğrenciye 56 milyon 645 bin TL burs ve eğitim yardımı yapıldı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 23 bin 982 öğrenciye eğitim yardımı ve burs verildi.
Vakfın 11 ilde 14 yükseköğrenim öğrenci yurdu bulunmaktadır. Yurtlarımızın 2011 yılında 1.500 olan kapasitesi 2015 yılı itibariyle 5.354’e ulaşmıştır. Türkiye genelinde 30 ilde açılan 210 öğrenci evinde 1.404 öğrenci kalmaktadır.
Uluslararası İmam Hatip Öğrenci Programı çerçevesinde 97 ülkeden öğrenciye ülkemizde eğitim imkânı sağlanıyor. Şimdiye kadar 986 öğrencimiz mezun oldu.
Uluslararası Konuk Öğrenci Programı çerçevesinde Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 1.368 öğrencimiz, İlahiyat Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim görüyor. Şimdiye kadar 870’i İlahiyat Fakültelerinden olmak üzere toplam 1.856 öğrencimiz mezun olmuş, eğitimlerini bitirerek ülkelerine dönen mezunlarımız memleketlerinde önemli vazifeler üstlenmiştir.
Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) çerçevesinde Farklı ülkelerden gelen 695 gurbetçi öğrencimizin tüm ihtiyaçları Vakıf tarafından karşılanmakta ve burs verilmektedir. Bugüne kadar 1.070 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmesini sağladık. Yaşadıkları ülkelere geri dönen gurbetçi öğrencilerimiz, bu ülkelerde din eğitimi alanındaki ihtiyaca cevap vermektedir.
Yurtdışındaki eğitim kurumlarımız çerçevesinde Yurt dışında 11 ülkede, lise ve üniversite düzeyinde eğitim veriyoruz. 11’i lise, 7’si ilahiyat fakültesi seviyesinde olmak üzere yurt dışında tüm ihtiyaçları Vakfımız tarafından karşılanan 18 eğitim kurumunda halen 3.635 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu okullarımızdan bugüne kadar 5.201 öğrencimiz mezun olmuştur.
'Farkındayım Yanıbaşındayım' Projesi çerçevesinde 17 okulda, 12 bin 978 Suriyeli öğrenciye eğitim imkânı sunuluyor.
Hafızlığa yönelik 100 Kur'an Kursu Projesi çerçevesinde 8 ay süreyle burs veriliyor..
Mülkiyeti Diyanet Vakfına ait 64 İmam Hatip lisesi binasını MEB'e tahsis ettik.
HAYRİ VE SOSYAL HİZMETLER
Zekat ve Fitreleriniz Kardeşlerimize Ulaşıyor Her yıl Ramazan ayında, milletimizin vakfımıza emanet ettiği zekat ve fitreleri yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor;
Kurbanlarımız Kardeşlik İçin 2016 yılı Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında Vakfımıza emanet edilen 239 bin 414 hisse kurbanın bir bölümü yurt içinde 237 il ve ilçe merkezinde, bir bölümü ise yurt dışında yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika'nın da aralarında bulunduğu 130 ülkenin 530 bölgesinde dağıtıldı.
KÜLTÜREL HİZMETLER
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi, İlim, Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu (İLKSAY), Hadislerle İslam, Kitap ve Kültür fuarı, Yayın faaliyetleri, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri
CAMİ İNŞAATLARI
TDV, bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100’ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır.
İNFAKIN İSRAFI
İnfakın en muhtaç kişilere yapılması önemlidir. Gerekli inceleme ve araştırma yapılmadan rastgele verilmesi infakın amacını tam karşılamayacaktır. Zekat verilen kurumlar bu açıdan iyi incelenmelidir. Ümmetin emaneti infak israf edilmemeli en layık olduğu şekilde muhtaçlara ulaştırılmalıdır.
Türkiye Diyanet Vakfı bu konuda güvenilir kurumların başında gelmektedir. Zekatlarımızın ve sadakalarımızın bir bölümünün dağıtılmasını bu vakfımız vasıtasıyla değerlendirebiliriz.
Muhabbetlerimle