Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı

Canlı hayvan, tarım teknolojileri ve yem çeşitlerinin sergileneceği fuar 28 Nisan'da Burdur'a açılacak- BTB Başkanı Başar:- "Burdur Fuarı, yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresi olacak"

BURDUR (AA) - Tarım ve hayvancılıktaki son teknolojilerin, canlı hayvanların ve yem çeşitlerinin sergileneceği "Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı", 28 Nisan'da Burdur'da açılacak. Kent merkezinde 16 bin metrekare büyüklüğündeki Uzay Çatı'da açılacak fuarda canlı hayvan, tarım ve hayvancılık teknolojileri ile yem çeşitleri sergilenecek.Fuarda, "Burdur Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması" ile "11. Burdur Damızlık İnek Güzellik Yarışması" da yapılacak.Burdur Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Yılmaz Başar, yaptığı yazılı açıklamada, fuar dolayısıyla sektördeki tüm gözlerin Burdur'a çevrileceğini belirtti.Geleneksel uygulamaların yerini teknolojik uygulamaların alması nedeniyle sektördeki yenilik ve gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğine işaret eden Başar, fuarda, çiftçilerin ve tarımsal sanayiyle uğraşan sanayicilerin yeni veriler ve yeni teknolojilerle tanışma imkanı bulacağını söyledi.Başar, Burdur'daki hayvancılığın yanı sıra tarımsal üretimi artırmanın yolunun kaliteli, ucuz ve dünyayla rekabet edebilecek ürün elde etmekten geçtiğini vurguladı. Fuarların modern tarım teknolojilerinin uygulanmasını sağlayan, teknolojik tarımsal ürünlerin sergilendiği mekanlar olduğunu belirten Başar, "Burdur Fuarı, kentimizin büyük potansiyeli ve çağın gereklerine uygun vizyonu dikkate alındığında, Türkiye'nin en önemli bölgesel fuarlarından biridir. Burdur Fuarı yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresi olacak." ifadesini kullandı.
- "Yılda 10 bin damızlık hayvan satışı"
Başar, 263 kooperatifi bulunan Burdur'da kaliteli damızlık hayvanlara talebin son derece yüksek olduğunu, yılda ortalama 10 bin damızlık hayvan satışı yapıldığını aktardı.Kentte hayvancılıkla ilgili işletme sayısının 28 bine ulaştığını, yılda 362 bin ton civarında süt üretimi yapıldığına dikkati çeken Başar, şu ifadeleri kullandı:"Burdur, yıllardır lojistik altyapısı yetersiz olduğu için başta tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi olmak üzere, mevcut potansiyelini henüz hak ettiği düzeyde üretime dönüştüremedi. Burdur, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi için hayvancılık alanlarına şiddetle ve acilen ihtiyaç duyacaktır. Ekonominin aktörleri ve sosyal sorumluluk taşıyan sivil toplum yöneticileri olarak, siyaset kurumundan ve bürokrasiden beklediğimiz istikrardır, huzurdur, ilgidir. İşte bu fuar, tüm bu taleplerin de adresi olacak." Fuar, 1 Mayıs'a kadar açık kalacak.

AA

Ekonomi Haberleri

Popülasyon azaldı: İklim değişikliği balık fiyatlarını da artırdı
Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti Arasındaki Fark Nedir? Ev Alırken Dİkkat
Zirveye kar yağınca köylü soluğu bahçede aldı
Belediyelerden Atılan İşçiler İçin Bakanlık Devrede
İkiz Dönüşüm İçin İlk Adım Konya'da Atıldı