Telegram artık 'gizli' değil

Telegram, kullanıcıların telefon numarası ve IP adresleri gibi hassas bilgilerini adli makamlarla paylaşma yetkisini artırdığını duyurdu. Yapılan güncelleme, platformun gizlilik politikasında önemli değişikliklere yol açtı.

Telegram'ın yeni gizlilik politikası, kullanıcıların telefon numarası ve IP adresinin adli makamlara aktarılmasına olanak tanıyor. Pazartesi günü yapılan güncellemeye göre, Telegram, mahkeme tarafından sunulan geçerli bir emirle, kullanıcıların şüpheli olduğu durumlarda bu bilgileri paylaşabilecek.

Şirket, “Telegram Hizmet Şartları'nı ihlal eden suç faaliyetlerini içeren bir davada” geçerli bir emir alması durumunda, talebin yasal analizini gerçekleştireceğini belirtti.

Pavel Durov'dan Açıklama

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, konuya ilişkin Telegram kanalında yaptığı paylaşımda, "Kötü aktörlerin platformumuzun güvenilirliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. Durov, kullanıcı güvenliğini sağlamak adına bu tür adımlar atıldığını vurguladı.

Durov'un Gözaltına Alınması

Pavel Durov, 24 Ağustos Cumartesi günü Paris'teki Le Bourget Havalimanı'nda Fransız polisi tarafından gözaltına alındı. Durov'un, yasa dışı transferler, çocuk pornosu ve sahtecilik gibi suçların soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi. Bu gelişmeler, Telegram'ın kullanıcı bilgileri üzerindeki paylaşım politikasını yeniden gündeme getirdi.

Telegram'ın bu yeni politikası, kullanıcıların gizliliği ve platform güvenliği konularında önemli tartışmalara yol açabilir. Kullanıcıların bu değişikliklere nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Destekli Çocuk Dergisi Yayınlandı
Turkcell 30. Yılında Fiber İnternet Hızını 1000 Mbps’ye Kadar Yükseltti
Konya'dan öğrencilerin de katıldığı İnsansız Deniz Aracı Yarışması tamamlandı
Selçuk Bayraktar, insansız deniz aracı yarışmacılarıyla bir araya geldi
TÜBİTAK Destekli Projeler Karşıyaka'da Sergilendi