Termal turizme bayram dopingi

Termal turizm açısından önemli potansiyeli barındıran Yalova, Kütahya, Balıkesir ve Çanakkale'deki kaplıca otelleri, 9 günlük bayram tatilini dolu geçirecek- Mitolojide Afrodit'in cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra kaplıcalarıyla tekrar eski güzelliği

BURSA (AA) - Yerli ve yabancı turistlerce tercih edilen Yalova, Kütahya, Balıkesir ve Çanakkale'deki termal oteller, Kurban Bayramı'nda da yüzde 100 dolulukla konuklarına "şifa" dağıtacak.

Balıkesir'in Edremit Belediyesi kuruluşlarından Ed- Bel Limited Şirketinin Genel Müdürü İbrahim Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit'in cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra kaplıcalarında yıkanarak eski güzelliğine tekrar kavuştuğu yer olan Güre'nin termal turizmde önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yüzlerce yıldır sularıyla şifa dağıtan, ciltleri güzelleştiren Edremit'in Güre Mahallesi'nde uluslararası otellerin de yer aldığı birçok tesis bulunduğunu dile getiren Yakın, "Bu tesislerimiz, Kurban Bayramı'nı tam dolulukla geçirecek. Haftalar öncesinde rezervasyon almaya başladık. Edremit Belediyesinin oteli Afrodit Termal Otel başta olmak üzere tüm tesislerimiz, bayramda da konuklarına şifa dağıtacak. Otellerin dolmasında tatilin 9 gün olarak belirlenmesinin etkisi büyük oldu." dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin 2006'da "termal turizm merkezi" ilan edilmesinin ardından lüks otellerin bölgeye yatırım yaptığını aktardı.

Bölgede 3 lüks otelin faaliyet gösterdiğini ifade eden Yavaş, bayram süresince günlük 2 bin kişinin bu otellerde konaklayacağını söyledi.

Yavaş, Sındırgı'nın termal turizmin yanında bir doğa cenneti olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

"Sındırgı 2006'da termal turizm merkezi ilan edildi. İlçemizde iki önemli termal kaynağımız bulunuyor. Biri, kaynağından 32 derece sıcaklıkla çıkan ve sedef, yanık, yara, cilt hastalıklarına iyi gelen Emendere, diğeri ise kaynağından 98 derece sıcaklıkla çıkan ve romatizma, siyatik, kadın hastalıklarına iyi gelen Hisaralan kaynağı. Bayram rezervasyonlarını göz önüne aldığımızda tesislerimizin doluluk oranı yüzde 100. 700 yatak kapasiteli ilçemizde irili ufaklı birçok pansiyon tarzı yerler de bulunuyor. Buraya gelmek isteyenler 60 lira oda kahvaltı hizmeti ile 200 lira tam pansiyon hizmetten yararlanabiliyor. Buralar da bayramı dolu geçirecek."

-Termal'de bayram tatili yoğunluğu

Yalova'nın doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla ünlü, yerli ile yabancı turistlerin ilgi gösterdiği ilçesi Termal'deki tesislere, Kurban Bayramı tatilinde konaklamak isteyenler rezervasyon yaptırıyor.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ilçenin yılın her mevsiminde özellikle de tatillerde ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

İlçenin yaklaşık 7 bin 500 yatak kapasiteli olduğunu dile getiren Atik, şu değerlendirmede bulundu:

"Termal'e gelen turistleri hem otel, hem de ev ve apart şeklindeki tesislerde ağırlıyoruz. Bayrama daha 12 gün kala ilçeye olan ilgi gayet güzel. Bayrama daha bir haftadan fazla süre olmasına rağmen buralara yapılan rezervasyonlardan gördüğümüz kadarıyla ilgi çok yüksek. Tahmin ediyoruz ki bayrama kadar doluluk oranı yüzde 100'e ulaşır."

- Çanakkale

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, kentin sahip olduğu termal kaynakların geliştirilerek, halen mevcut tesislere rakip olabileceğini söyledi.

Kentte, Çan, Biga ve Yenice ilçeleri ile Kestanbol bölgelerinde sağlık turizmine yönelik termal tesisler bulunduğunu ifade eden Dokuz, "Çanakkale gerek kültürel turizm anlamında gerekse termal turizm anlamında iyi bir potansiyele sahip. Kente her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bunların büyük bölümü Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nı ziyaret ettikleri gibi, diğer bölümü de sağlık anlamında termal turizm olanaklarından yararlanıyor." dedi.

Tarihi Kestanbol Kaplıcaları İşletme Müdürü Yusuf Öztürk, kurban bayramı için rezervasyon almaya başladıklarını aktardı.

Termal turizmin gençler tarafından iyi tanınmadığını ifade eden Öztürk, daha iyi tanıtıldığı takdirde sadece üst yaş gruplarının değil genç nesilin de yararlanmasıyla sektörde bir artış yaşanacağını ve bunun turizme olumlu yansıyacağını anlattı.

Kaplıcaların sadece hastalanınca gelinecek yerler olmadığını vurgulayan Öztürk, "Özellikle bayram ve tatil günlerinde yoğunluklarımız artıyor. Kurban Bayramı için 3 ay önceden gelen rezervasyonlar var. Misafirlerimizi beklemeye başladık. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Bayrama bir iki gün kala yeniden kontrollerimizi yapıp hazırlıklarımızı noktalayacağız." diye konuştu.

- Kütahya'nın sıcak suları da konuklarını bekliyor

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Kütahya'da, 2 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veren merkez ile Simav, Emet ve Tavşanlı ilçelerindeki termal otellerin 9 günlük bayram tatilinde dolu olması bekleniyor.

Simav ve Emet'teki otellerde yapılan rezervasyonlarla yüzde 100 doluluğa ulaşılırken, kent merkezi ve Tavşanlı'daki otellerde de rezervasyonlar sürüyor.

İl genelindeki otel oda fiyatları gecelik 60 ile 250 lira arasında değişiyor.


AA

Ekonomi Haberleri

KONESOB’dan Esnafa Destek Mesajı
Esad Rejiminin Hurdaları İran’ın Çelik İhracatını Artırdı
Konya'da Gelir Adaletsizliği Azaldı: Gini Katsayısı 0,413'e Düştü
Müteahhitlikte Yeni Dönem: Küçük ve Orta Ölçekli Firmalara Ek Destek Şart
Sigaraya Zam Geliyor