Terörle mücadele operasyonları

Güvenlik güçlerince Şanlıurfa'da DEAŞ üyesi 2 terörist yakalandı - Tunceli kırsalındaki arazi aramalarında bölücü terör örgütü üyelerinin kullandığı 4 sığınakta, 7 kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 2 bin fişek,bir RPG-7 roketatar, 21 el yapımı patlayı

ANKARA (AA) - Şanlıurfa'da, güvenlik güçleri tarafından 2 terör örgütü DEAŞ üyesi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri, el yapımı 3 patlayıcıyı imha etti. Patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra 2 kalaşnikof piyade tüfeği, bir biksi makineli tüfeği, 8 roketatar mühimmatı ve 241 fişek ele geçirildi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalındaki arazi aramalarında bölücü terör örgütü üyelerinin kullandığı 4 sığınakta, 7 kalaşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 2 bin fişek, bir RPG-7 roketatar, 21 el yapımı patlayıcı, 5 bomba atar mühimmatı, 2 el bombası ile çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova kırsalındaki aramalarında da 2 kalaşnikof piyade tüfeği, bir doçka sehpası ve 9 jeneratör ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki operasyonlarında ise DEAŞ üyesi 2 terörist yakalandı.

AA

Gündem Haberleri

Pistten çıkan AJet uçağı ile ilgili açıklama
Afyon’da müsabakalar gaziler için yapıldı
Türk Escobar Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü
Seçil Erzan’ın Dolandırıcılık Davasında Yeni Gelişmeler
Bilinçaltı Mesajlarla Normalleştirilen Tehlike: Bilgisayar Oyunları ve Subliminal Mesajlar