Tesisat işlerinin Melek ustası

Sürekli yurt dışına çalışmaya giden tesisat ustası eşinin memleketinde kalması için biriktirdiği parayla iş yeri açan Hataylı Melek Akar, eşiyle birlikte tesisat işleri yapıp ailesinin geçimini sağlıyor- Melek Akar:"Bana 'Elinin hamuruyla erkek işine bula

HATAY (AA) - LALE KÖKLÜ - Hatay'da yaşayan 3 çocuk annesi 36 yaşındaki tesisat ustası Melek Akar, yaklaşık 7 yıldır yaptığı işle takdir topluyor.

Genç kızken, ağabeyleri askere gittiğinde babasına tarla işlerinde yardım etmeye başlayan Akar, o günden bu yana kendi tabiriyle "erkek gibi" çalıştı. Elinde kürekle çalışıp, tarla sulayan ve çapa yapan Akar, evlenince de "erkek işi" yapmaya devam etti.

Yaklaşık 19 yıl önce tesisat ustası Ömer Akar ile evlenen ve 3 çocuk dünyaya getiren Akar, eşinin daha iyi bir kazanç için sürekli farklı şehir ve ülkelere çalışmaya gitmesine bir süre sonra razı olamadı. Çocuklarını da büyütüp bir torun sahibi olan Akar, biriktirdiği parayla, 2009'da, Hatay'da eşi için bir tesisatçı dükkanı açtı.

Yaptığı girişimle eşinin memleketlerinde kalmasını sağlayan Akar, zamanla kendisi de bu işte ustalaşarak eşiyle beraber çalışmaya başladı.

İnce işçiliğiyle, bir kadının yaptığı her işte ne kadar titiz olduğunu kanıtlayan ve erkeklere taş çıkaran "Melek usta", yaptığı işle müşterilerini hem şaşırtıyor hem de onların takdirlerini kazanıyor.

- Eleştirilere kulak asmadı

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her ne kadar zor olsa da işini çok sevdiğini ve aile bütçesine katkıda bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.

Eşinin daha iyi şartlar için yıllarca farklı şehirlerde ve ülkelerde çalıştığını bunun hem kendisi hem de çocukları için dayanılmaz olduğunu aktaran Akar, "Ben iş yerini kurmuştum. Eşim de memlekete tatile gelince sürpriz yaptım. Kendi işimizi kurup, mücadele edip 'Ya Allah' deyip, baştan başladık. Küçük bir motosikletle başladık bu işe, gün geldi 8-9 müteahhitle çalışır hale geldik. Alın terimizle hiç kimseye muhtaç olmadan yavaş yavaş büyüdük." dedi.

Akar, işini geliştirmek için tıkalı yerlerin tespiti için kullanılan görüntülü kanal açma yöntemini de öğrendiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Telefonla görüşme yaptığımız müşterilerim, kadın olduğumu öğrenince şaşırdılar. Sonra eğitim alarak cihazları kullanmayı öğrendim. Servise gittiğim zaman önce beni eleman veya yardımcı sanıyorlardı. Makineleri çalıştırınca da şaşırıyorlar. Çocuklarıma helal lokma yedirme çabasındaydım. Ben oturup da eşimin bana vereceği parayı beklemedim. Evde oturan kadınlara sesleniyorum, yapabilirler, başarabilirler, bir kadının yapamayacağı hiç bir şey yok."

Yaklaşık 7 yıldır yaptığı bu işte erkek ustalardan çok fazla tepki gördüğünü ancak hiçbir zaman pes etmediğini vurgulayan Akar, şunları söyledi:

"Bana 'Valla kızım helal olsun, senin yaptığın işi birçok erkek başaramaz' diyenler çok oldu. Tebrik edip öpenler oldu. Çok mutlu oluyorum böyle olunca çünkü azmettim ve başardım. Birçok rakibim ise 'Bir kadının ne işi var. Otursun oturduğu yerde, kadının yeri evidir' diyerek beni yargıladı. Lakin ben hiç duymadım, bıkmadım, azmimle emeğimle büyüdüm. Ev işimi de yaptım 3 çocuğumu da büyüttüm eşime de yardımcı oluyorum. 'Elinin hamuruyla erkek işine bulaşma' dediler ama ben elimi hamurdan kaldırdım, yıkadım, sıvadım. 'Ya Allah' deyip mücadele ettim ve başardığıma inanıyorum."

Akar, eşiyle birlikte küçük bir iş yerinde başladıkları tesisat işinde, iş veren pozisyonuna geldiğini ve alnının akıyla parasını kazanmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ömer Akar ise eşiyle her zaman gurur duyduğunu belirterek, ona her zaman destek olduğunu söyledi.

Eşinin desteği sayesinde artık çalışmak için gurbete gitmesine gerek kalmadığının altını çizen Akar, eşiyle güzel işlere imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

AA

Gündem Haberleri

Hesabı ödememek için yemeğine saç koyan turist kameraya yakalandı
THY'nin uçağını su dökerek uğurladılar
İdlib'deki Gerginlik Tırmanıyor: Saldırılar Sivilleri Hedef Alıyor
Terörle mücadelede son durum
Adalet Bakanlığı'ndan Abdullah Öcalan Açıklaması