Tokat'ta "KKKA Hastalığı Değerlendirme Toplantısı"

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özkan: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile hayvanların ilaçlanma yöntemi konusunda proje hazırlığı içindeyiz"

TOKAT (AA) - Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı yeni stratejiler ve teknikler bulmak gerektiğini belirterek, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile hayvanların ilaçlanma yöntemi konusunda proje hazırlığı içindeyiz" dedi.

Özkan, Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğünce kentteki bir otelde düzenlenen "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de KKKA hastalığının en fazla Tokat'ta görüldüğünü söyledi.

KKKA hastalığının ilkbahar mevsiminde arttığını ve ölümlerin yaşandığını belirten Özkan, "Hastalığın maalesef tam bir tedavisi yok. Yeni stratejiler ve yeni teknikler bulmamız gerekiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile hayvanların ilaçlanma yöntemi konusunda proje hazırlığı içindeyiz. Bu proje de bulaşma zincirini kırmamız için önemli bir aktivasyon. O basamakta da başarılı olabilirsek hasta sayımızı ve ölüm sayısını da azaltacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Sağlık, aslında çok sektörlü bir iş. Tek başına sağlık personelinin altından kalkacağı bir iş değil" diyen Özkan, "Biz, çok gelişmiş ve büyük bir çok konuya imza atmış bir ülkeyiz. Bundan sonra da daha iyi yerlere gelmek için diğer sektörlerle ve yöneticilerimizle, çalışanlarımızla el ele vererek bunları aşacağımıza eminim" ifadesini kullandı.

Basına kapalı devam eden toplantıya, Tokat Vali Yardımcısı Bülent Karacan, İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şemsettin Şahin, hastane başhekimleri, uzmanlar ve muhtarlar katıldı.

Sağlık Haberleri

Çocukların Duygusal Sorunlarına Kum Terapisi Çözümü
Her 8 Saniyede 1 Kişi KOAH Nedeniyle Hayatını Kaybediyor
Bebekler tehdit altında: RSV virüsü nedir?
Acil Servislerdeki Yoğunluk Sağlık Sistemini Zorluyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 2024’te 46 Bin Olağan, 7 Bin Olağan Dışı Denetim Gerçekleştirdik