TOKİ’den Sahtekarlık Uyarısı: Vatandaşlar Dikkat!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sosyal konut projeleri için resmi olmayan hesaplar aracılığıyla dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğunu duyurdu.

TOKİ, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşların dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. İdarenin ismi ve logosu kullanılarak oluşturulan sahte sosyal medya hesapları ve internet siteleri, profesyonel bir görünüm sergileyerek kişisel banka bilgilerini veya para talep etmekte. TOKİ, bu tür dolandırıcılık girişimlerinin mağduriyet yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Resmi İşlemler Sadece Yetkili Bankalar Üzerinden

TOKİ, konut satışlarına ilişkin işlemlerin yalnızca T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası’nın yetkili şubeleri aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Başka banka şubeleri ya da şahıs hesapları üzerinden hiçbir işlem yapılmadığını vurgulayan TOKİ, ayrıca kooperatif veya dernekler aracılığıyla talep ya da kapora alınmadığını duyurdu.

Resmi Kaynakları Kontrol Edin

TOKİ, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için resmi internet sayfası www.toki.gov.tr, çağrı merkezi (444 86 54) ve onaylı sosyal medya hesapları dışındaki hesaplara itibar etmemeleri gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Garipoğlu’nun kemikleri yeniden defnedildi
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Domuz Eti Skandalı Açıklaması
Dijital Dünyada 'İncel' Tehdidi: Nedir Bu İncel
Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek gemi Beyrut’tan ayrıldı
Kentteki işsizlik sorununa çözüm olacak proje