TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başladı

TOKİ’den ev ve iş yeri sahibi olanlar için %25 indirim fırsatı! Bakan Murat Kurum’un sosyal medya duyurusu ile açıklanan bu kampanya, borcunun tamamını veya en az %25'ini ödemek isteyen vatandaşlara önemli indirimler sağlıyor.

TOKİ'nin Kampanyasından Kimler Faydalanabilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un duyurduğu TOKİ indirim kampanyası, konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Murat Kurum’un sosyal medya açıklamasına göre, TOKİ güvencesiyle ev veya iş yeri sahibi olanlar, borçlarının %25’ini ödedikleri takdirde aynı oranda indirimden yararlanabilecekler. Borcunun tamamını kapatmak isteyenler ise %25’lik indirim avantajına sahip olacak.

Başvuru Şartları ve Tarihleri

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru tarihlerini kaçırmaması gerekiyor. Başvuru süreci 23 Eylül 2024'te başlayacak ve 18 Ekim 2024'te sona erecek.

Kampanyadan faydalanabilecekler ise şu kriterlere göre belirleniyor:

  • TOKİ'nin 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satmış olduğu konut ve iş yeri sahipleri.
  • Geri ödeme taksitlerine en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlamış olanlar.
  • Kalan taksit sayısı 12 ay ve daha fazla olanlar.

Borcunu Kapatamayanlar İçin Alternatif İmkan

Borcunun tamamını kapatamayan TOKİ alıcıları da indirimden faydalanabiliyor. Borcunun %25 veya daha fazlasını ödemek isteyenler de %25 indirim fırsatından yararlanabilecek.

Bu kampanya, TOKİ alıcılarına borçlarını daha hızlı ve avantajlı bir şekilde kapatma fırsatı sunarken, vatandaşların ödeme kolaylığına büyük bir katkı sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ağustos 2024'te Türkiye'de Kurulan Şirket Sayısı Düştü
Ankara'nın Ünlü Firması İçin Konkordato Davasında Tarih Belli Oldu
Balat Aile Kileri'ne 65 Yıllık Hizmetiyle 'Ahi Esnaf Beratı' Verildi
Temassız Ödemeler Zirveye Çıktı: Her 5 İşlemden 4'ü Temassız Yapıldı
Saimbeyli'de Sumak Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlayacak