Torku, koruyucu madde içermeyen ürünler üretiyor

Ramazan sofralarını daha lezzetli hale getiren Torku, peynir çeşitleri ile de tüketiciye güvenli gıda sunuyor. İftar ve Sahur sofralarının vazgeçilmezi Torku ürünlerinde koruyucu katkı maddesi kullanılmıyor.

Oruç ibadetini yerine getirirken sağlıklı beslenmeye de dikkat edilmeli. İftar ve sahurda tercih edilen yiyecekler özenle seçilmeli. Susuzluğa neden olabilecek ve metabolizmayı sarsacak besinlerden uzak durulmalı. Uzmanlara göre süt ve süt ürünleri, vücuttaki dengenin sağlanmasında oldukça önemli. İşletmelerinde hiçbir katkı maddesi kullanmayan Torku, süt ürünleriyle de Ramazan sofralarını daha sağlıklı bir hale getiriyor. Son teknolojiyle donatılan fabrikalarda el değmeden üretilen süt, ayran, yoğurt ve peynir çeşitleri gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor.

 

Torku ürünleri tamamen doğal

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Panagro Et-Süt Ürünleri Entegre Gıda Tesisleri Genel Müdürü Hakan Akkoyun, Torku ürünlerinde koruyucu madde kullanılmadığını ifade ederek, “Sağlıklı beslenmenin daha da önem kazandığı Ramazan-ı Şerif’te, kalsiyum zengini peynirimiz, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. Torku markamızla ürettiğimiz ve insanlarımızın tüketimine sunduğumuz süt, yoğurt, ayran ve peynir ürünlerinin bu kadar sevilmesinin en büyük nedeni, ürünlerimizin tamamen doğal olmasıdır. Biz, peynir ürünlerinde doğallıktan hiçbir şekilde ödün vermiyoruz. Belki ürünlerimizin raf ömürleri biraz kısa oluyor ama olsun, insanımızın hak ettiği sağlıklı gıdayı, katkısız ürünü, doğal ürünü tüketiciye sunmuş oluyoruz” diye konuştu.

Torku peynirlerinde bol miktarda kaliteli süt kullanıldığı için kalsiyum zenginidir. Torku olarak Ramazan ayında halkımıza yeni ürün de sunduk. Artık süzme peynir de bizim ürünlerimiz arasında yer alıyor. Süzme peynir, hem doğal, hem çok lezzetli, hem de çok besleyici özelliğe sahip olduğu için, diğer peynir çeşitlerine göre daha çok tercih ediliyor” dedi.

Sütleri sertifikalı çiftçilerden ve çiftçi birliklerinden alınıyor

Hakan Akkoyun, “Biz, Başkanımız Recep Konuk’un önümüze koyduğu vizyon çerçevesinde, eğitim verdiğimiz sertifikalı çiftçilerimizden, çiftçi birliklerinden sütü en doğal haliyle alıyor, fabrikamıza getiriyoruz, en doğal ve güvenli şekilde üreterek insanımıza sunuyoruz. Bu doğal ürünler Ramazan ayında da bolca tüketilmelidir. Ramazan ayının önemli öğünlerinden biri olan sahur en çok atlanan öğündür. Oysa sahur, hem günlük enerji ve besin gereksinimlerinin karşılanmasına destek verir hem de metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolü sağlanmasına yardımcı olur. Sahurda peynir, yoğurt, süt, az yağlı börek, tost gibi besinleri tercih edin ve bol sıvı tüketin" şeklinde konuştu.

Torku'nun tüm ürünleri 'Helal' sertifikalı

Panagro Süt Tesisinde üretilen homojonize ve kaymaklı yoğurt, ayran, beyaz peynirden labneye, dilimli peynirlerden, sürülebilir peynirlere, birçok peynir çeşidi ile tereyağı da yine kalite, sağlık ve hijyen standartlarından taviz vermeden üretilerek tüketiciyle buluşturulduğunu söyleyen Akkoyun,  '' Tesis, beyaz peynirin geleneksel üretim yöntemi yerine Türkiye’de ilk ve dünyada da sayılı işletmelerde bulunan tam otomasyonlu sistemle el değmeden üretim yapan bir teknolojiye sahip. Bu sistemde beyaz peynir üretimi ile ilgili süre, sıcaklık gibi bütün parametreler tanımlanarak tüm işlemler el değmeden ve dış müdahale olmadan gerçekleştiriliyor. UHT içme sütlerinde direct injection sterilizasyon yöntemi kullanılarak sütün lezzeti korunuyor ve sütün en doğal tadında paketlenmesi sağlanıyor. Ergonomik, kolay tutulabilen kutu ve zorlanmadan açılıp kapatılabilen kapağıyla ürün ambalajdan boşaltılırken süt etrafa sıçramıyor, ambalaj içinde süt kalmıyor.

Bununla birlikte yine son teknoloji ile üretmiş olduğumuz, sütün bileşenlerinin doğal haliyle pastörize ettiğimiz Çiftçi Sütü'müz de en yeni ürünlerimizdendir.

Yoğurtlarda da hiçbir katkı maddesi kullanılmamaktadır'' dedi.

Sağlık Haberleri

Türk Kızılay’dan AIDS iddialarına ilişkin açıklama
Koenzim Q10 Yok Sakatat Tüketin
Karapınar’da Dünya Diyabet Günü etkinliği
Mantarların Sağlık Üzerindeki Mucizevi Etkileri
Egzersiz ne zaman yapılır?