Seydişehir ilçesinde, 30 metrekarelik iş yerinde faaliyet gösteren firma, büyük alanlar için tek ayakta 600 metre açılabilen şemsiye üretiyor.
İlçede, 42 yıl önce kurduğu torna atölyesini büyüten, iki oğlu ve 3 işçisiyle küçüğünden en büyüğüne kadar yeni nesil şemsiye üreten firmanın sahibi 61 yaşındaki Ali Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük şemsiyelerini yaptıklarını söyledi.
Mesleğinin son 5 yılında yenilikleri de atölyesinde uygulamaya başladığını ifade eden Çiftçi, hedefinin Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine şemsiye göndermek olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin her yerindeki park alanları, cami avluları, plajlar, düğün salonları, şenlik ve spor alanları ve büyük otellerin açık alanlarına 600 metrekareye kadar farklı büyüklüklerde alanı kaplayacak şekilde şemsiyeler yaptığını vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:
"50 metrekareden 600 metrekareye kadar tek ayakta açılıp kapanır özelliğe sahip, bir tek düğmeyle kontrol edilebilen şemsiyeler üretiyoruz. Şemsiyelerdeki elektrik otomasyon sistemiyle açılıp kapanması sağlanmaktadır. Dev şemsiyelerin üretimi bölgemizin ve Konya'mızın genel kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Ürettiğimiz kare, dikdörtgen, yuvarlak çeşitteki ürünler başta İstanbul, Antalya, Ankara, Konya, Hatay, Bursa, Muğla, Keçiborlu yöresi olmak üzere yurdumuzun her yerine ulaşmaktadır."
Çiftçi, saatte 80 kilometrelik rüzgara dayanıklı şemsiyelerin yangına da dayanıklı olduğuna işaret ederek, "Kare, dikdörtgen tipi şemsiyelerin metrekaresini 300, yuvarlak tipte olanlarını ise 250 liradan yapıyoruz. 600 metrekare şemsiyeyi 30 günde, 50 metrekarelik şemsiyeyi 15 günde üretip teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.
Şemsiye üretiminin ilginç hikayesi
Alüminyum fabrikasının bulunduğu Seydişehir'de kurduğu atölyenin de ilginç bir hikayesi olduğunu anlatan Çiftçi, kimsenin yapmadığını üretmek için yola çıktığını vurguladı. Ankaralı bir iş adamı ile 5 yıl önce ortak olduğunu söyleyen Çiftçi, "Kare ve dikdörtgen tipi şemsiyeler daha çok yeni sayılır. Böyle bir ürünü üretmek hem de imkanları sınırlı bir ilçede üretmek önemli. Zaten bu şemsiyeleri Seydişehir'de imal ettiğimizi, kalitemizi görenler bir hayli şaşırıyor" dedi.
Çiftçi, ortağıyla şemsiye üretimi yapan firmayı kurduklarını ve Seydişehir gibi imkanları sınırlı bir ilçede üretime başladıklarını, 5-6 aylık deneme üretimlerinin ardından Türkiye genelinde bu özel şemsiyelerin satışına başladıklarını dile getirdi.
Ankaralı ortağının 5 yıl sonra işi kendisine bıraktığını belirten Çiftçi, ismini değiştirdiği firmada 2 oğlu, 2 teknik çalışanı ve proje mühendisiyle üretime devam ettiğini dile getirdi.