Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dünya Tıp Literatürüne Girecek Ameliyat

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla, 64 yaşındaki bir hastanın karnından 26 kilogramlık tümör çıkarıldı.

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne karın ağrısı ve yürüme güçlüğü şikayetiyle başvuran 64 yaşındaki H.O.'nun karnından 26 kilogramlık devasa bir tümör çıkarıldı. Tümörün büyüklüğü, hem doktorları hem de hastayı şaşkına çevirdi. Operasyonu gerçekleştiren ekip, bu büyüklükte bir kitleyle ilk kez karşılaştıklarını belirtti.

Ameliyat 2 Saat Sürdü

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İsmet Çelik, hastanın şikayetleri üzerine detaylı tetkikler yaptıklarını ve devasa büyüklükte bir kitle tespit ettiklerini ifade etti. Opr. Dr. Çelik, "Hastamızın daha önce geçirdiği sağlık sorunları nedeniyle ameliyatın riskli olduğunu biliyorduk. Ancak gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra ameliyatı gerçekleştirdik ve yaklaşık iki saat süren bir operasyonla kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık" dedi.

"İki Kişinin Taşıyabileceği Bir Kitle"

Çıkarılan 26 kilogramlık tümörün, Türkiye ve dünya literatüründe bir ilk olabileceğini belirten Opr. Dr. Çelik, kitlenin sol böbrekten kaynaklandığını ve hastanın zamanla kitleyi fark edemediğini söyledi. Çelik, "Bu kadar büyük bir kitlenin içi dolu, adeta iki kişinin taşıyabileceği ağırlıkta olduğunu tespit ettik" dedi.

Ameliyat Zorlu Geçti

Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Aydın Aktaş ise ameliyatın zorluklarını şu şekilde ifade etti: "Daha önce benzer ameliyatlar gerçekleştirdik ancak bu kadar büyük bir tümörle ilk kez karşılaştık. Tümör, karın içindeki organlara baskı yaparak yerlerini değiştirdi ve ameliyatı zorlaştırdı. Ancak başarılı bir şekilde tümörü çıkarmayı başardık."

Hastanın Durumu İyi

Ameliyatın ardından hastanın genel durumunun iyi olduğu belirtildi. Doktorlar, hastanın ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşamadığını ve sağlık durumunun hızla iyileştiğini kaydetti. Tıp literatürüne girmesi beklenen bu ameliyat, Trabzon'daki sağlık hizmetlerinin başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Hapşırma Nöbetleri Geçiren Benazir Aydın'a Bakmayan Doktor Kalmadı
Selçuk Üniversitesi’nden Kanser Tedavisinde Çığır Açacak Proje
Domuz eti ile ilgili skandal iddialara Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden cevap geldi
Bu rubik küpler engelli çocuklar için
Mevsim Geçişlerinde Cilt Sağlığına Dikkat: Kuruluk ve Cilt Sorunlarına Karşı Öneriler