"Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda" Projesi

DOKA'nın desteğinde Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nce yürütülecek olan ve kentin sağlık turizminden daha yüksek pay almasını amaçlayan tanıtım projesinin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalandı

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü arasında, Trabzon'un sağlık turizminden daha yüksek pay alması amacıyla yürütülecek olan "Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda" Projesi'nin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalandı.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, sağlık turizminin Türkiye açısından diğer turizm alanlarından farklı noktada olduğunu belirterek, geleneksel turizme göre katma değerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Sağlık turizminin önemine her platformda dikkat çektiklerini ve kurumları bünyesinde uzmanlardan oluşan "Sağlık Turizmi Çalışma Grubu" kurduklarını söyleyen Kaldırım, şöyle devam etti:

"Trabzon, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı sınıflandırmada sağlık turizmi açısından İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla gibi turizmde marka olmuş şehirlerin ardından ikinci derecede önem ve potansiyele sahip iller arasında yer almıştır. Ulusal ölçekteki planlar incelendiğinde sağlık turizmine büyük önem atfedildiğini görmekteyiz. DOKA olarak hazırladığımız Bölge Planı'nda sağlık turizmi ile ilgili stratejiler belirledik. Bu doğrultuda katıldığımız organizasyonlarda tanıtımlar yaptık. Yurt içinde ve dışında promosyon yapmak isteyen bölgemiz sağlık kuruluşlarına destek sağladık. Bundan sonra da çalışma ve desteklerimizi sürdürerek ülkemizin 2023 vizyonunda ulaşılması hedeflenen 2 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar gelir hedefine katkı sağlayacak tüm projelerin içerisinde olacağız."

Kaldırım, sağlık turizminde yurt dışından hasta getirmek kadar gelen mevcut turistlere de tanıtımın iyi yapılması ve sağlık hizmetlerinin kaliteli verilmesinin önemine işaret ederek, turistlerine verilecek sağlık hizmetinde sağlanacak kalite artışının vatandaşlara da yansıyacağını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman da kentin sahip olduğu turizm değerleri ile sağlık altyapısının birbirine entegre edilmesinin şart olduğunu vurgulayarak, sağlık turizmi kapasitesinin geliştirilerek özellikle yakın coğrafya ile Körfez ülkelerinden gelecek hastaların Trabzon'da tedavi görmelerinin hem bölge hem de ülke ekonomisine ciddi kazançlar getireceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Kaldırım ile Süleyman arasında projenin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalandı.

Proje ile Trabzon'un ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık turizminden daha yüksek pay alması, kentin turizm marka değerlerinin ve sağlık turizm potansiyelinin aktif olarak değerlendirilmesi ve yapılacak tanıtım faaliyetleri ile bölge düzeyinde sahip olunan "sağlık kenti" algısının uluslararası alana taşınması amaçlanıyor.

Sağlık Haberleri

Kolorektal Kanserlerde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Çocukların Duygusal Sorunlarına Kum Terapisi Çözümü
Her 8 Saniyede 1 Kişi KOAH Nedeniyle Hayatını Kaybediyor
Bebekler tehdit altında: RSV virüsü nedir?
Acil Servislerdeki Yoğunluk Sağlık Sistemini Zorluyor