Trafikte büyük denetim: Sürücüler en çok hangisinden ceza yedi?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 19-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen denetimlerde 474 bin 317 araç ve sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-26 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetim faaliyetlerine ilişkin verileri paylaştı. Yerlikaya'nın açıklamasına göre, toplamda 2 milyon 686 bin 321 araç denetlendi ve kurallara uymayan 474 bin 317 araç ve sürücüye işlem yapıldı. Özellikle ışıklı veya sesli uyarı işareti (çakar) bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takan 272 sürücüye işlem uygulandı.

En Fazla Ceza Hız İhlaline

Denetimlerde en çok karşılaşılan ihlaller arasında hız sınırını aşma yer aldı. Toplamda 126 bin 331 sürücü hız ihlali nedeniyle cezalandırılırken, periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 988 araç tespit edildi. Ayrıca, 22 bin 201 sürücü emniyet kemeri kullanmadığı için, 17 bin 962 kişi sürücü belgesiz araç kullandığı ve 10 bin 921 araç zorunlu mali sorumluluk sigortası olmadan trafiğe çıktığı için cezalandırıldı.

Motosiklet Kazalarına Dikkat

Bakan Yerlikaya, motosiklet kazalarına da özel bir vurgu yaptı. 2024'ün ilk sekiz ayında 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisikletin ölümlü veya yaralanmalı kazaya karıştığını belirtti. Yerlikaya, bu kazaların %65,9'unda motosiklet sürücülerinin kusurlu olduğunu ifade ederek, dikkatli sürüş ve koruyucu ekipman kullanımının önemine dikkat çekti.

Yerlikaya, denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Motosiklet kullanırken lütfen daha dikkatli olalım, tüm trafik kurallarına harfiyen uyalım ve sürüş esnasında kask ile koruyucu ekipman kullanmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Camiden çıktı, tırın altında kaldı
Köpeğini tasmasız gezdiren şahıs kendisini uyaranlara saldırdı
Asansör Boşluğuna Düşerek Ağır Yaralanan 12 Yaşındaki Kız Çocuğu Konya'ya Sevk Edildi
Irmak yatağı değiştirildi ama Ahmet Yıldız'dan hala haber yok
Diş hekimine 'düşmanımı tedavi ettin' saldırısı