Trump Ukrayna-Rusya savaşını bitirecek

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin Demokratlar'ı desteklediğini ileri sürdü.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania'da düzenlediği seçim mitinginde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'yi hedef aldı. Trump, Zelenskiy’nin ABD’deki seçimlerde Demokratlar’ı desteklediğini iddia ederek, “Bence Zelenskiy tarihin en büyük pazarlamacısı. Ne zaman ABD’ye gelse, 60 milyar dolarla geri dönüyor” dedi.

Trump ayrıca, yeniden başkan seçilmesi durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Zelenskiy ile doğrudan görüşerek Ukrayna savaşını sona erdirmek için bir anlaşma sağlayacağını ifade etti.

Zelenskiy’den Trump’a Yanıt: “ABD’nin Kararlı Eylemleri Savaşı Bitirebilir”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ise Trump’ın bu eleştirilerine eş zamanlı olarak Amerika Birleşik Devletleri'nden yanıt verdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’de bulunan Zelenskiy, ABD’nin kararlı adımlarının Rusya'nın saldırganlığını durdurabileceğini söyledi. Zelenskiy, “ABD’nin kararlı eylemleri, gelecek yıl Rus saldırganlığının durdurulmasını hızlandırabilir” şeklinde konuştu.

Zelenskiy’den “Zafer Planı” ABD’ye Sunulacak

Trump’ın açıklamaları, Zelenskiy'nin ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği kritik bir görüşmenin hemen öncesine denk geldi. Zelenskiy, Biden’a sunacağı “zafer planını” ABD Kongresi'ne ve iki başkan adayı Kamala Harris ile Donald Trump'a da ileteceğini açıklamıştı. Bu ziyaret, Ukrayna'nın savaşta Batı desteğini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'li asker Filistin'e Destek İçin Askerliği Bıraktı
ABD Kongresi'nde utanç günü: Soykırımı ayakta alkışladılar
Muhammed Ali'nin oğlu herkesi şok etti! Babasının eşyalarını rehin bırakmak istedi
Muhammed Ali'nin oğlu herkesi şok etti! Babasının eşyalarını rehin bırakmak istedi
Dünya Liderlerinin Maaşları: Kimler Zirvede?