TSK tüm hedefleri tam isabetle vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Ateş Serbest-2024 tatbikatında ateş gücünü sergileyerek tam isabetle hedefleri vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılığını artırmak ve ateş gücünü sergilemek amacıyla düzenlediği Ateş Serbest-2024 faaliyeti, Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Sakarya Kışlası'nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve bakan yardımcılarının da katıldığı tatbikatta, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki silah ve sistemler göz doldurdu.

Silah ve Sistemler Tam İsabetle Hedefleri Vurdu

Ateş Serbest-2024 faaliyetine 17 birlik ve 995 personel katılırken, toplamda 67 adet silah ve sistem sergilendi. Bu silah ve sistemlerden 49'u aktif olarak atış gerçekleştirdi. Tanklar, dronlar, helikopterler ve savaş uçakları gibi pek çok farklı ateş destek aracı, tatbikat sırasında tam isabetle hedefleri vurdu. Özellikle, tanklar yaklaşık 5 bin metredeki hedeflere Kornet füze sistemi ile başarılı nokta atışları yaptı.

İnsansız Hava Araçları ve Helikopterler Nefes Kesti

Faaliyetin en dikkat çekici unsurlarından biri de KARGU kamikaze dronları oldu. Bu dronlar, belirlenen hedeflere nokta atışlarıyla saldırılar gerçekleştirerek etkileyici bir performans sergiledi. Bunun yanı sıra, ATAK taarruz helikopterleri tanksavar füzeleri ile gerçekleştirdiği atışlarla izleyenleri büyüledi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı F-16 savaş uçakları ise 4 ayrı hedefe dalış yaparak hedefleri tam isabetle vurdu. F-16'ların ardından AKINCI TİHA da başarılı atışlarıyla dikkat çekti.

Tatbikatın Önemi ve Katılım

Ateş Serbest-2024, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin kıtaya çıkmadan önce ateş destek araçlarının kabiliyetlerini tanıması açısından büyük önem taşıyor. Subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin de katıldığı bu tatbikat, Türkiye’nin savunma gücünü ve caydırıcılığını pekiştiren en önemli faaliyetlerden biri olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Konya'da lahmacun bu fiyatın altında satılıyorsa 'lahmacun değildir'
TÜVTÜRK'e Gidince Sormayın! Artık Verilmiyor
Lübnan’dan tahliye tamamlandı
Köfteci Yusuf 'Domuz Eti Yok' dedi, Bakanlık Listeye Ekledi
Köfteci Yusuf'tan Cevap Geldi