TÜ, TÜBİTAK'ın desteklerinden daha fazla yararlanacak

Trakya Üniversitesinin desteklerden daha fazla pay alması için "TÜBİTAK-ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması Projesi" hazırlandı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesinin (TÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu - Araştırma ve Destekleme Başkanlığı (TÜBİTAK - ARDEB) desteklerinden daha etkin faydalanması için hazırlanan proje tanıtıldı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük,  "TÜBİTAK-ARDEB Destekli Proje Üretme Kapasitesinin Artırılması Projesi"nin rektörlükte düzenlenen tanıtım toplantısında, "TÜBİTAK destekli projeler için el ele" sloganıyla yola çıktıkları söyledi.

Üniversitenin TÜBİTAK tarafından verilen desteklerden daha fazla yararlanması ve daha fazla pay alması için proje çalışmaları başlattıklarını belirten Yörük, şöyle konuştu:

"Fonlama ve destekleme açısından lider kuruluşların başında TÜBİTAK gelmektedir. Buradaki ana hedef, TÜBİTAK - ARDEP destekli proje üretme kapasitesinin arttırılmasıdır. Altyapı ve akademik personel bakımından belirli bir gelişmişlik düzeyine ulaşması ve Ar-Ge projelerini üretme potansiyelinin yüksek olması nedeniyle TÜBİTAK'tan çağrı aldık. Bu proje de çağrı sonrasında gelişmiştir."

Yörük, TÜBİTAK tarafından projeyle ilgili 30 üniversitenin davet edildiğini, 24 üniversitenin bu davete cevap verdiğini ifade etti. Cevap veren 24 üniversite içerisinden 8 üniversite desteklenmeye değer bulunduğunu ifade eden Yörük, "Üniversitemiz de bu grubun içerisinde yer alıyor. Buradaki amaç TÜ'nün TÜBİTAK tarafından verilen desteklerden daha fazla yararlanması ve daha fazla pay almasıdır" diye konuştu.

Proje için başvurmak isteyenlerin "www.tutardeb.com, tutardeb@trakya.edu.tr, facebook/Trakyatubitak Ardeb, twitter/Trakyatubitak Ardeb, www.trakya.edu.tr, trakyateknopark.com.tr" adreslerinden bilgi alabileceği aktarıldı.

Toplantıya proje ekibi yöneticisi Prof. Dr. Mustafa İnan ve proje araştırmacıları Prof. Dr. Burçin Erdoğu, Prof. Dr. Ahmet Ulugöl, Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın ve Uzm. Burcu Özer katıldı.

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı