Tunus Din İşleri Bakanı Halil:

"Çocuklara ve gençlere düşünce hastalıklarından korunmaları için vereceğimiz en güzel ilaç Kur'an-ı Kerim'dir. Bu nedenle 3 yılda 100 bin hafız yetiştirmeyi planlıyoruz" "Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirilişinin 1450'nci yılı münasebetiyle Tunus'un tüm h

TUNUS (AA) - HAMDİ YILDIZ - Tunus Din İşleri Bakanı Muhammed Halil, başlattıkları Kur'an-ı Kerim eğitimi kampanyası sayesinde 3 yılda 100 bin hafız yetiştirmeyi planladıklarını belirtti.

Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu eğitim kampanyası, onlarca yıl Kur'an-ı Kerim'den uzaklaştığımız bir dönemden sonra gelmiştir. Çocuklara ve gençlere düşünce hastalıklarından korunmaları için vereceğimiz en güzel ilaç Kur'an-ı Kerim'dir. Bu nedenle 3 yılda 100 bin hafız yetiştirmeyi planlıyoruz." dedi.

İslami ilimlerde uzman kadrolar yetiştirme çalışmalarında Tunus'un tarihi Zeytune Camisi'nin yüzyıllara dayanan dini eğitim anlayışının çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Halil, şunları söyledi:

"Zeytune Camisi göreve geldiğim ilk gün ilgilendiğim konulardan biriydi. Yetkin bir kişiyi Zeytune Camisi'nin imamlığına atadım. Eski gelenekleri yeniden canlandırmaya başladık. Eskiden recep ayının girmesiyle birlikte camide hadis kitapları okunurdu. Biz bunu yeniden canlandırdık. Salı ve perşembe günleri Zeytune Camisi'nde Buhari ve Müslim'den hadis kitapları okunuyor. Ayrıca İslami ilimlere dair ders programları oluşturduk, bunlar da yoğun şekilde devam ediyor."

Hicri takvime göre Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirilişinin 1450'nci yılı münasebetiyle Kadir Gecesi'nde özel bir etkinlik düzenleyecekleri bilgisini veren Halil, "İnşallah bu yıl Kadir Gecesi'nde Kayravan kentinde Tunus'un tüm hafızlarını toplayarak büyük bir program yapacağız ve bu önemli günü kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

- 'Yarın daha güzel olacak' kampanyası

Tunus Din İşleri Bakanı, zorlu bir dönemden geçen halkın karamsarlıktan kurtulup geleceğe umutla bakması için de farklı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Bu çerçevede "Yarın daha güzel olacak" adıyla bir kampanya başlattıklarını aktaran Halil, "Cami ve mescitlerde din dersleri, vaazlar ve çeşitli organizasyonlarla halkı aydınlatma çalışmaları yapıyoruz. İslami ilimlerde yetişmiş uzmanların doğru bilgilerle beslediği sosyal paylaşım sitelerinde çalışmalar yürüten gençlerden oluşan bir ordumuz var." diye konuştu.

Halil ayrıca, İslam alimlerinden oluşan gruplarla üniversiteler, kıraathaneler ve gençlik merkezleri gibi birçok yerde oturumlar düzenleyerek gençlere doğru bilgileri aktarmaya çalıştıklarını anlattı.

Tunus halkının dindar bir halk olduğunu vurgulayan Bakan Halil, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Tunus'un dindarlık anlayışında Malikilik, Eşarilik ve Sufilik var. Bunun yanı sıra ülkedeki zaviyelerin siyasi rolü de bulunuyor. Sufi tarikat merkezleri olan bu zaviyeler, Din İşleri Bakanlığına bağlı. Tunus halkı tasavvuf ehli bir halktır. Ülkenin tamamında 2 binden fazla zaviye var. Tarih boyunca bunlar çok önemli roller üstlendi. Belki şu an bu görevlerini tam olarak yerine getiremiyor ancak bunların yeniden insanları cezbeden, Kur'an-ı Kerim okunan, zikir yapılan ve İslam'ın öğretildiği yerler haline gelmesini istiyorum."


AA

Gündem Haberleri

Ülkede At - Eşek Kalmadı!
CHP önünde Ekrem İmamoğlu protestosu
Ameliyat masasındayken işten çıkarıldı
Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor
Lübnan’dan kaçanlar gemilerle Mersin’e geliyor