Tunus'ta belediye seçimleri süreci

Yerel seçimler kasım sonu ya da aralık başında yapılacak

TUNUS (AA) - Tunus'ta yerel seçimlerin bu yılın kasım sonu ya da aralık başında yapılacağı bildirildi.

Tunus Yüksek Seçim Kurul Üyesi Nebil Beffun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Mart'ta kurulun, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, parlamento ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya geleceğini, kesin tarihin o zaman kararlaştırılacağını belirtti.

Kurulun henüz belediyelere ilişkin teknik çalışmalarını tamamlamadığını dile getiren Beffun, vilayetlerdeki idari mahkemelerin de seçim bölgelerinin coğrafi tespiti için çalışmalar yürüteceğini vurguladı.

Beffun "Yerel seçimler 2017 kasım sonu ya da aralık başında yapılacak. Yerel seçimlerin maliyeti yaklaşık 30 milyon dolar olacak" dedi.

Tunus Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şefik Sarsar, geçen yıl düzenlediği basın toplantısında, ülkede belediye seçimlerinin 26 Mart 2017'de yapılmasının kararlaştırıldığını belirtmişti ancak seçim kanununda partilerin ihtilafı sürecin tamamlanmasına engel olmuştu. Bu yılın ocak ayında partiler arasındaki uzlaşı sonucunda kanun parlamentoda onaylandı.

Tunus'ta 14 Ocak Devrimi sonrasında ilk kez yapılacak belediye seçimlerinde halk irili ufaklı 286 belediye için sandık başına gidecek.


AA

Gündem Haberleri

CHP önünde Ekrem İmamoğlu protestosu
Ameliyat masasındayken işten çıkarıldı
Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor
Lübnan’dan kaçanlar gemilerle Mersin’e geliyor
Adana kebabına limon sıkılır mı? Ustası son noktayı koydu