Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Haktan Yaşar Kılıç, ülkemizde fibere olan ilgide büyük artış olduğunu belirterek; "2013 yılının 3. çeyreğinde yurt çapında fiber kapsamına aldığımız hane sayısı yaklaşık 2,3 milyona ulaştı. 18 milyon hanenin yaklaşık 2,5 milyon hanesi, fiber dediğimiz, dünyanın mevcut en gelişmiş, en yüksek hızdaki internet teknolojisine sahip" dedi.
Kılıç, 12 bölge müdürüyle Dedeman Konya Otel'de düzenlediği basın toplantısında, müşterilerine, 81 ildeki satış sonrası ve altyapı operasyonlarıyla, Türkiye'nin en yaygın hizmetlerden birini sunduklarını söyledi.
Türk Telekom olarak hedeflerini, tüm müşterilerinin dünya standartlarında modern ve kaliteli iletişim hizmetlerine ulaşmalarını sağlamak olarak belirlediklerini vurgulayan Kılıç, "Güçlü bir iletişim altyapısının, ülkemizin rekabet gücüne yapacağı katkının; kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma hedeflerimize ulaşmada, istihdamdan sosyal gelişime büyük önem taşıdığının farkındayız. Çünkü Türk Telekom olarak ülkemizin 2023 vizyonuna sonuna kadar sadığız ve inanıyoruz" dedi.
Bu vizyonumuzun önemli yapı taşlarından birinin bilgi toplumu olma vizyonu olduğunu ifade eden Haktan Yaşar Kılıç, yapacakları tüm yatırım ve hizmetlerle Türkiye'yi bilgi toplumu olma yolunda öncülük yapan bir ülke haline getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. İnternet altyapısının bu kapsamda geliştirilmesinin Türkiye için büyük önem taşıdığını bildiren Kılıç, şöyle devam etti:
"İnternet her ölçekteki işletmenin verimliliğini yükseltiyor, coğrafi sınırları ortadan kaldırılıyor, yerelde sahip olunan ürün ve hizmetlerin tüm dünyaya sunulmasının yollarını açıyor. Bu kapsamda yatırımlarımızı doğudan batıya, güneyden kuzeye, Konya'dan Edirne'ye, Türkiye'nin iletişim altyapısını daha da geliştirmek, bu güçlü altyapıyla ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek vermek amacıyla çalışıyoruz."
- "Bu en yüksek teknolojiyi deneyimlemeye davet ediyoruz"
Türk Telekom'un 22 bin 500'ü aşkın çalışanıyla yurdun her köşesinde hizmet verdiğine değinen Kılıç, tüm Türkiye'de fiber dönüşümü başlattıklarının da altını çizdi. Yurt içinde, 2013 Eylül sonu itibarıyla 174 bin kilometre uzunluğunda fiber kablo döşediklerini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:
"Bu da dünyanın etrafını dört defa sarmaya denk geliyor. Bu da Türkiye'nin altyapısına saatte ortalama 9 kilometre fiber kablo çektiğimizi gösteriyor. Son 7 yıl içinde 13 milyar lirayı aşan konsolite yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların sonucunda bugün ülkemizde kişi başı aylık ortalama veri tüketim miktarı 33 GB'ye yükselmiş durumda. Ülkemizde fibere olan ilgide büyük artış var. 2013 yılının 3. çeyreğinde yurt çapında fiber kapsamına aldığımız hane sayısı yaklaşık 2,3 milyona ulaştı. 18 milyon hanenin yaklaşık 2,5 milyon hanesi, fiber dediğimiz, dünyanın mevcut en gelişmiş, en yüksek hızdaki internet teknolojisine sahip. Dolayısıyla müşterilerimizi altyapı gelmişken bu en yüksek teknolojiyi deneyimlemeye davet ediyoruz."
Türk Telekom Güney-I Bölge Müdürü Mehmet Serdar Korkusuz ise Konya'nın güçlü iletişim altyapısıyla öne çıktığını belirtti. Korkusuz, kentin 4 bin 500 kilometreyi aşkın fiber uzunluğuyla Tükiye'nin en uzun 6. fiber kablo mesafesine sahip ili olduğunu dile getirdi.
Yapılan çalışmalar sonunda Konya'daki internet hızının 18,3 megavata ulaştığını aktaran Korkusuz, şöyle devam etti:
"Bugün itibariyle Konya'daki 150 bini aşkın haneye fiber hizmeti sağlayabiliyoruz. Güçlü bir iletişim altyapısı işletmeler için hız, verimlilik ve rekabet avantajı anlamına geliyor. Konya'da 1. Organize Sanayi, Büsan Sanayi gibi orta ölçekli sanayilerde fiber altyapı şebekelerini oluşturuyoruz. Ayrıca Ereğli OSB, Karapınar OSB, Çumra OSB, Seydişehir OSB ve Akşehir OSB'ye fiber altyapı sağlayarak ilçelerdeki sanayi kuruluşlarına da güçlü altyapı hizmeti veriyoruz."
Muhabir: İbrahim Yozoğlu
Yayınlayan: Murat Aslan