Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz'ın katil zanlısı özel operasyonla yakalandı

Fatih'te Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz, aracında seyrederken silahlı saldırıya uğradı. Katil zanlısı Aksaray'da özel operasyonla yakalandı.

Fatih'te yaşanan trajik bir olayda, Başakşehir'de bir İmam Hatip Ortaokulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan 44 yaşındaki Abdulbaki Durmaz, aracıyla seyrederken silahlı saldırıya uğradı. Yaşanan bu acı olayın ardından katil zanlısı, polis tarafından Aksaray'da gerçekleştirilen özel operasyonla kısa sürede yakalandı.

Öğretmen Hayatını Kaybetti, Katil Zanlısı Aksaray'da Yakalandı

Dün sabah saatlerinde Fatih Topkapı Mahallesinde meydana gelen olayda, Abdulbaki Durmaz'ın aracı, taksiden inen bir şüpheli tarafından art arda ateşe tutulmuş ve Durmaz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Ancak tüm çabalara rağmen Durmaz, hayatını kaybetmişti. Cinayet Büro ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin kimliğini tespit edip Aksaray'da gerçekleştirdikleri özel operasyonla zanlıyı yakaladı.

Kan Davası İddiası

Şüpheli, emniyetteki sorgusunda olayı kan davası sebebiyle gerçekleştirdiğini itiraf etti. İddiaya göre, Durmaz ile aralarında geçmişe dayanan bir husumet bulunuyordu ve şüpheli, 2023 yılında karşı tarafın babası olan A.G.'yi öldürdüklerini belirtti. Bu olayın ardından aralarında kan davası olduğunu öne sürdü.

Son Yolculuk

Öğretmen Abdulbaki Durmaz için Başakşehir'deki İmam-ı Azam Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, yakınları, akrabaları, arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Gözyaşları içinde gerçekleşen tören sonrasında Durmaz, Kayabaşı Eski Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Minibüsün kapısı Tırın dorsesinde kaldı
5 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan 70 Yaşındaki Komşuya 30 Yıla Kadar Hapis İstemi
Savaşa mı Giriyorduk? Bakanlık Görüntüleri Yayınladı
Kaza Bitti Kavga Başladı
2 Dükkan ve 3 Araba Yandı Tek Teselli Kurtarılan Muhabbet Kuşları Oldu