Türkiye'de bir ilk! KMÜ'de elektrikli araç eğitimi verilecek

Karaman'da kurulu Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bir ilke daha imza attı. KMÜ' de Yeni Nesil Mesleki ve Teknik Eğitim modeli kapsamında 'Elektrikli Araç Eğitimi' verilecek.

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın 2020 Yılı, Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında ‘Karaman İlinde Yüksek Öğrenim Öğrencilerinin Elektrikli Araç Test, Tamir ve Bakım Becerilerinin Geliştirilmesi (TR52/20/MESLEK-01/0002)’ projesi ile KMÜ’ye elektrikli araç, tamir bakım ve onarım deney kiti kazandırıldı.

KMÜ Teknik bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki öğrencilerin eğitimi için kullanılacak deney kitinin teslim törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, üniversite personeli, mesleki ve teknik eğitim veren kurum temsilcileri, esnaf ve sanatkârlar ile öğrenciler katıldı.

"Türkiye'de bir ilk olan elektrikli araç, tamir bakım ve onarım deney kiti artık üniversitemizde"

Temiz çevre, enerji verimliliği ve yenilikçi teknolojilerin önemine vurgu yapan Rektör Namık Ak, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje ile Türkiye’de bir ilk olan elektrikli araç, tamir bakım ve onarım deney kitinin üniversitemize kazandırılması bizler için çok sevindirici bir gelişme. Geleceğin mesleklerinden olan elektrikli araç tamir bakım ve onarım alanına odaklanmamızın ana sebebi bu alanda yetiştirilecek öğrencilerimizin kalifiye teknik eleman olarak elektrikli araç üretim ve satış hizmetlerinde çalışabilmesini hedeflememizden kaynaklanıyor. Ayrıca proje sayesinde sanayide ara eleman olarak çalışan personel de kendini bu laboratuvarda geliştirme imkânı bulabilecek. Karaman ve çevre illerde sanayi işletmelerinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine de çok büyük katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

Rektör Namık Ak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünyada ve ülkemizde iklim değişikliği, temiz hava ve enerji tasarrufu alanlarında yapılan çalışmaların en önemlilerinden biri elektrikli araçlarla ilgili çalışmalardır. Türkiye’de yer alan otomotiv firmaları ve gelecek yıllarda piyasaya çıkması beklenen TOGG elektrikli otomobilinin bakım, onarım ve üretim aşamalarında yer alacak olan öğrenciler Türkiye’nin yerli iş gücüne katkıda bulunacaklar. Diğer taraftan elektrikli araçlar sanal simülasyon laboratuvarı için hazırlanan müfredat ve detaylı eğitim planı da akademik anlamda bir ilk teşkil edecek. Sanayimizin ihtiyacı olan nitelikli hibrid ve elektrikli araç teknik elemanı yetiştirilmesi milli öneme sahip bir meseledir. Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmeleri için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz."

Projenin ikinci aşamasında ise Elektrikli Araç Tamir, Bakım ve Onarım simülasyonu ve istasyonu ile elektrikli araç servis hizmetleri alanında hem gerçek araç üzerinde hem de simülasyonla sanal ortamda öğrencilere eğitim verilebilecek.

Elektrikli araç teslim töreni, Rektör Namık Ak ve beraberindekilerin elektrikli aracı incelenmesinin ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Bakan Tekin'den Özgür Özel'e yanıt: Acıyorum
Karaman, Nevşehir, Kayseri ve Niğde’de Eğitime Kar Tatili
556 yıldır aralıksız eğitim veren okul: Hoca İlyas Ortaokulu
Bozkır Merkez Cumhuriyet Ortaokulu'na Yeni Nesil Fen Laboratuvarı
Türkiye'nin İlk Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ'un Hikayesi NEÜ'de Anlatıldı