Türkiye'de İnfial Yaratan Olaya 293 Yıl Hapis Cezası

Bağcılar'da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunan Metin Şenay, 293 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bağcılar'da bir su dükkanı sahibi olan Metin Şenay, 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılandı. Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Şenay, SEGBİS sistemi ile bağlanarak savunmasını yaptı. Suçlamaları kısmen kabul eden Şenay, mağdur M.Y.'ye yönelik suçu üstlendiğini ancak diğer mağdurların sorumluluğunu kabul etmediğini belirtti.

293 Yıl 6 Ay Hapis Cezası ve Adli Para Cezası

Mahkeme, Metin Şenay'ı 4 çocuğa yönelik zincirleme şekilde "12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar", "çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma", "müstehcen görüntülerin üretiminde çocukları kullanma" ve "müstehcen yayınları depolama" suçlarından 293 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığa verilen cezalarda hiçbir indirim uygulanmadı. Ayrıca, Şenay'a 1 milyon 683 bin TL adli para cezası da verildi.

İddianameden Detaylar

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Metin Şenay'ın Bağcılar'da bir su dükkanının bulunduğu ve uzun yıllardır aynı semtte su dağıtımı yaptığı belirtildi. İddianamede, mağdurlardan M.Y.'nin okuldan eve dönmemesi üzerine ailesi tarafından polise başvurulduğu, kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda M.Y.'nin Metin Şenay'ın minibüsüne bindiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Gizli Odaya Kilitlenmiş Mağdur

Polis ekiplerinin Şenay'ın iş yerinde yaptığı aramada, mağdur M.Y.'nin gizli bir odada kilit altında olduğu ve cinsel istismara maruz kaldığı tespit edildi. Odada, mağdura yönelik tehdit içerikli yazıların bulunduğu notlar da delil olarak saklandı.

Diğer Mağdurların İfadeleri

Diğer mağdurların ifadelerinde, Şenay'ın uzun yıllar boyunca kendilerine cinsel istismarda bulunduğu, tehdit ve baskı ile susturuldukları ortaya çıktı. Mağdurların beyanları doğrultusunda, Şenay'ın suçlarını gizlemek için mağdurları korkuttuğu ve video kayıtları yaptığı belirlendi.

Önceki Suçları ve Cezası

Metin Şenay'ın daha önce de başka bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı ve 2009-2011 yılları arasında tutuklu kaldığı ancak Yargıtay'ın bozma kararıyla beraat ettiği iddianamede yer aldı.

Metin Şenay, toplamda 128 yıl 9 aydan 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, 293 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve ayrıca 1 milyon 683 bin TL adli para cezası aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Minibüsün kapısı Tırın dorsesinde kaldı
5 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan 70 Yaşındaki Komşuya 30 Yıla Kadar Hapis İstemi
Savaşa mı Giriyorduk? Bakanlık Görüntüleri Yayınladı
Kaza Bitti Kavga Başladı
2 Dükkan ve 3 Araba Yandı Tek Teselli Kurtarılan Muhabbet Kuşları Oldu